Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Αφορολόγητο: Σήμερα ψηφίζεται η κατάργηση της μείωσής του

υπερπλεόνασμα

Η τροπολογία για να μην μειωθεί το αφορολόγητο κατατέθηκε χθες στη Βουλή και σήμερα (07.06.2019), στην τελευταία συνεδρίαση της Ολομέλειας πριν από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, θα ψηφιστεί.

Η τροπολογία για το αφορολόγητο κατατέθηκε χθες, «μέσα» στο νομοσχέδιο κύρωσης της Σύμβασης Δωρεάς μεταξύ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και του Ελληνικού Δημοσίου για την ενίσχυση και αναβάθμιση των υποδομών στον τομέα της Υγείας.

Μαζί με το αφορολόγητο, όμως, καταργούνται και τα αντίμετρα που είχαν ψηφιστεί. Πρόκειται για φοροελαφρύνσεις όπως η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%, η μείωση του φορολογικού συντελεστή από το 22% στο 20% και η μείωση του τέλους επιτηδεύματος. Τα μέτρα αυτά θα… επιστρέψουν μόνο αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις επερχόμενες εκλογές όπως διεμήνυσαν κυβερνητικές πηγές

Την τροπολογία είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην συνέντευξή του στην ΕΡΤ1 αναφέροντας πως η κυβέρνηση θα αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία για μη μειωθεί το αφορολόγητο από την 1/1/2020, την τελευταία μέρα της λειτουργίας της Βουλής, καταθέτοντας τροπολογία.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε καλέσει και τον πρόεδρο της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη να την ψηφίσει, αφού έχει δηλώσει ότι συμφωνεί ενώ ανέφερε ότι οι θεσμοί και οι εταίροι γνωρίζουν την απόφαση της κυβέρνησης και είναι συμφωνημένο.

Μέχρι τώρα, η ΝΔ, όπως είχε προαναγγείλει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, απέχει από όλες τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες των τελευταίων ημερών. Το ΚΙΝΑΛ, το ΚΚΕ και η ΧΑ, παρίστανται στην έναρξη των συνεδριάσεων καταγγέλλουν την διαδικασία και στη συνέχεια αποχωρούν. Το Ποτάμι συμμετέχει σε όλες τις διαδικασίες της Βουλής.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις