Τρίτη, 28 Μαΐ
18oC Αθήνα

Αγαπηδάκη για Μπέο: Αν αμφισβητεί τις οδηγίες του ΠΟΥ να έρθει με αποδείξεις να μας το πει – 36 κρούσματα γαστρεντερίτιδας

Αγαπηδάκη για Μπέο: Αν αμφισβητεί τις οδηγίες του ΠΟΥ να έρθει με αποδείξεις να μας το πει – 36 κρούσματα γαστρεντερίτιδας

Για την επίθεση που δέχθηκε από τον δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο αλλά και για την κατάσταση που επικρατεί στην Θεσσαλία ειδικά όσον αφορά στο πόσιμο νερό και το ενδεχόμενο να υπάρξει έξαρση μολυσματικών ασθενειών λόγω των στάσιμων νερών μίλησε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Όπως είπε γίνεται επιδημιολογική επιτήρηση όλων των λοιμωδών νοσημάτων στη Θεσσαλία και έχει εκδοθεί ειδική εγκύκλιος προς τις υπηρεσίες υγείας. Τόνισε ότι το πιο κοινό νόσημα μπορεί να είναι η γαστρεντερίτιδα και στην συνέχεια η ιογενής γαστρεντερίτιδα.

«Έχουμε 36 κρούσματα γαστρεντερίτιδας σε όλη τη Θεσσαλία και δυο περιπτώσεις χρειάστηκαν ολιγοήμερη νοσηλεία», σημείωσε. Πρόσθεσε ότι είναι υπό διερεύνηση αν είναι ιογενής. Επίσης, τρία περιστατικά με δερματικά εξανθήματα από ανθρώπους που μπήκαν στο νερό να βοηθήσουν άλλους.

Υπογράμμισε ότι χρειάζεται αυξημένη προσοχή καθώς πολλά νεκρά ζώα έχουν παρασυρθεί από τα νερά και πρέπει οι πολίτες να τα αντιμετωπίζουν σαν να είναι δυνητικά μολυσματικά.

Ζήτησε όποιοι επιχειρούν στο πεδίο να είναι ειδικά εξοπλισμένοι. Και κάλεσε τους πολίτες να προσέχουν μπαίνοντας στο σπίτι τους γιατί μπορεί να υπάρχουν νεκρά ζώα και γυμνά καλώδια.

Για το νερό τόνισε: «Στο Βόλο έχει δοθεί στην κυκλοφορία το νερό το οποίο όμως δεν είναι πόσιμο. Με βάση την κείμενη νομοθεσία όταν λέμε ότι το νερό δεν είναι πόσιμο εννοούμε ότι δεν είναι κατάλληλο ούτε για προσωπική υγιεινή. Γι αυτό έχει εκδοθεί οδηγία στους πολίτες ότι δεν βουρτσίζουμε τα δόντια και αν θέλουμε να κάνουμε μπάνιο το βράζουμε».

Απάντηση σε Μπέο

Ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος νωρίτερα σήμερα χρησιμοποίησε ιδιαίτερα απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για την κα Αγαπηδάκη. Δήλωσε: «Βγήκε η Υφυπουργός κ. Αγαπηδάκη και είπε κάποια πράγματα για τον Βόλο. Για αγάπες καλή είναι. Σε ό,τι αφορά τον Βόλο να μην προτρέχει. Κάθεται σε ένα γραφείο και λέει ότι της κατέβει στο μυαλό και προκαλεί αναστάτωση στους πολίτες. Το τηλέφωνο μου είναι ανοικτό όλο το 24ωρο. Να μην κάνει δηλώσεις χωρίς νόημα. Τρελαίνομαι όταν ακούγονται αηδίες από ανθρώπους που έχουν θέση ευθύνης. Να αφήσει τους λαϊκισμούς. Ήρθε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός. Από πού ενημερώνεται η κ. Αγαπηδάκη. Aγάπησε με, κυρία Αγαπηδάκη. Πήραμε δείγμα από επτά διαφορετικά σημεία. Τα αποτελέσματα θα τα έχουμε σύντομα. Το νερό χλωριώνεται, αλλά δεν είναι πόσιμο. Το είπε σε προηγούμενη συνέντευξη Τύπου, ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΥΑΜΒ. Προτεραιότητα μας είναι το νερό και το ρεύμα».

Κληθείσα να απαντήσει στον κ. Μπέο είπε: «Άλλο είναι να δέχομαι πολιτικές επιθέσεις και σεξιστικές και άλλο να αμφισβητούνται αυτά που λέει ο ΠΟΥ. Αν τα αμφισβητεί ο κ. Μπέος να έρθει με αποδείξεις να μας τα πει. Ο κόσμος ξέρει τον θεσμικό ρόλο του καθενός μας και ξέρει ότι είναι επιφορτισμένος με θέματα δημόσιας υγείας και άλλο είναι ο δήμαρχος. Δεν είναι πολιτικά τα θέματα αλλά επιστημονικής τεκμηρίωσης. Είπε ακόμα ότι δεν βλέπει λόγο πανικού ούτε και εφησυχασμού».

 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις