Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Αγαπηδάκη για Πολάκη: «Μετά το πολάκιο ήθος, έχουμε και την πολάκια επιστήμη»

Αγαπηδάκη για Πολάκη: «Μετά το πολάκιο ήθος, έχουμε και την πολάκια επιστήμη»

«Μετά το πολάκιο ήθος, έχουμε και την πολάκια επιστήμη και την πολάκια πολιτική. Αναρωτιέμαι εάν ο κ. Κασσελάκης που είναι αμερικανοσπουδαγμένος αποδέχεται τις επιστημονικές απόψεις και την μεθοδολογία του κ. Πολάκη που έρχεται και επιλέγει στοιχεία που κανένας άλλος δεν έχει ανακαλύψει στον κόσμο, νομίζοντας ότι είναι και τα σωστά για να μετράμε κάτι το συγκεκριμένο» απάντησε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, σχολιάζοντας την τοποθέτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Ολομέλεια.

Προηγουμένως ο Παύλος Πολάκης, με αφορμή την διάταξη για τα μονοκλωνικά αντισώματα είπε πως η ρύθμιση αυτή στο παρών νομοσχέδιο είναι η απόδειξη ότι η επιχείρηση “Ελευθερία” απέτυχε. “Απέτυχε διότι λέτε αισχρά ψέματα. Οι νεκροί στην Ελλάδα είναι σήμερα 37.089. Ο πιο αξιόπιστος δείκτης θανάτων είναι ο δείκτης θανάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Αυτός είναι ο πιο σκληρός δείκτης που δείχνει τι έχει πετύχει η χώρα στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Ποιος είναι για τη χώρα μας σήμερα; 3.595. Πόσο έχει η Πορτογαλία που την ξεπεράσαμε; 2.813. Η Γαλλία 2.556. Η Αυστρία 2.486. Η Γερμανία 2.100, η Ολλανδία 1.336, η Νορβηγία 1.028″. Εδώ λοιπόν που είπατε ότι μας σώσατε αποδεικνύεται ότι είμαστε η μόνη χώρα της Δυτικής Ευρώπης σε θανάτους. Κι οι λόγοι είναι δύο: Δεν φέρατε όταν έπρεπε έστω και καθυστερημένα τις θεραπείες των μονοκλωνικών αντισωμάτων και γιατί δεν είχατε πραγματικές ΜΕΘ που να μπορέσουν να ανταποκριθούν στα περιστατικά” ανέφερε συγκεκριμένα.

Απαντώντας η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, υπογράμμισε πως «η χώρα με βάσει τον ΠΟΥ έχει αξιολογηθεί για τα στοιχεία που αφορούν την πανδημία και τα στοιχεία που αναφέρουμε είναι στοιχεία ανοικτά και προσβάσιμα σε όλους, εκτός εάν ο κ. Πολάκης αμφισβητεί και τον ΠΟΥ».

Η Ειρήνη Αγαπηδάκη, ανέφερε πως «εάν ο κ. Πολάκης έχει εφεύρει κάποια δικιά του μέθοδο μέτρησης, δεν θα μου έκανε καμία εντύπωση» ενώ απευθυνόμενη προς τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ είπε «όταν ήμουν γενική γραμματέας του Υπουργείου Υγείας σας θυμάμαι έξω από το παράθυρό μου να φωνάζετε μαζί με τους αντιεμβολιαστές» και πρόσθεσε «ακόμα και αν ακούγεται κάπως θρασύ, κάποτε να μαθαίνουμε από τα λάθη μας κ. Πολάκη».

Η αναπληρώτρια υπουργός, σχολιάζοντας επίσης τις αναφορές του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την διδακτορική διατριβή της είπε: “Εάν ασχολούμουνα με κάθε συκοφαντία, δεν θα έβρισκα τον χρόνο για να κάνω το έργο που προσπαθείτε να αποδημήσετε αναπαράγοντας και εκτοξεύοντας αυτές τις συκοφαντίες». Καταλήγοντας κατηγόρησε τον κ. Πολάκη ότι η τακτική του είναι μονίμως η ίδια: “όπου βρίσκετε έργο προσπαθείτε να αποδημήσετε το πρόσωπο που το παράγει”. “Δεν πειράζει κύριε Πολάκη συνεχίστε” είπε η κυρία Αγαπηδάκη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις