Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Αγγελής για Novartis: Ήξεραν όλοι! Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι με τον Καλογήρου

Αγγελής για Novartis: Ήξεραν όλοι! Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι με τον Καλογήρου

Πως «δείχνει» ότι υπήρχε ενημέρωση Τσίπρα ο αντεισαγγελέας Ιωάννης Αγγελής μέσα από την κατάθεσή του.
Οι άγριες κόντρες με την Τουλουπάκη και η ενημέρωση στον Μιχάλη Καλογήρου.
Ο διάλογος με τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης ο οποίος θα αναζητούσε «εγκρίσεις από άλλον» για την υπόθεση Novartis.

Πλήρως ενημερωμένος εμφανίζεται να είναι ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου μέσα από την κατάθεση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή για τους χειρισμούς στην υπόθεση Novartis. Και όχι μόνο αυτό.

Όπως αποκαλύπτουν σήμερα Τα Νέα, στην 19σέλιδη κατάθεση του ο Ιωάννης Αγγελής μπορεί να μην κατονομάζει τον πρώην πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα αλλά αποδίδοντας στον Μιχάλη Καλογήρου την φράση «η απόφαση πρέπει να ληφθεί από άλλον τον οποίο και θα ενημερώσω» δείχνει εμμέσως ότι ο τότε πρωθυπουργός γνώριζε τι συνέβαινε σε σχέση με τους χειρισμούς στην υπόθεση Novartis.

Στην κατάθεση του κ. Αγγελή περιγράφεται και η κακή σχέση που είχε ο ίδιος με την εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη. Σύμφωνα πάντα με Τα Νέα, μετά το ταξίδι ταξίδι στην Βιέννη στο οποίο συμμετείχαν Αγγελής και Τουλουπάκη και άλλοι αντεισαγγελείς όπου συναντήθηκαν με εκπροσώπους του FBI, ο κ. Αγγελής ζήτησε συνάντηση με τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου.

Στις 4 Δεκεμβρίου πήγε με την τότε επιθεωρήτρια δημόσιας διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου που είχε άμεση εμπλοκή στην έρευνα για τη Novartis, στο γραφείο του κ. Καλογήρου. Εκεί, περιέγραψαν όλα όσα έγιναν στην Βιέννη και την διαφωνία που είχε με την κα Τουλουπάκη η οποία σύμφωνα πάντα με τον κ. Αγγελή, ήθελε να πει στους αμερικανούς πράκτορες ότι θα ασκούσε ποινική δίωξη εναντίον 3 πολιτικών προσώπων (Λοβέρδο, Γεωργιάδη και Σαλμά).

Όπως φέρεται να διηγείται ο κ. Αγγελής όταν εξέθεσε όλα αυτά στον κ. Μιχάλη Καλογήρου και την γραμμή που ακολουθούσε η κα Τουλουπάκη εν αγνοία του, ο υπουργός Δικαιοσύνης έγινε έξω φρενών και και έδειξε ότι δεν συμφωνεί καθόλου με αυτή την τακτική. Μάλιστα, άρχισε να καταφέρεται εναντίον του «Ρασπούτιν» που κατηύθυνε την κα Τουλουπάκη.

Σε εκείνη την συνάντηση σύμφωνα πάντα με τον κ. Αγγελή τέθηκε θέμα απομάκρυνσης της κας Τουλουπάκη από την θέση της. Τότε, ο υπουργός Δικαιοσύνης φέρεται να συμφώνησε προσωπικά με την απομάκρυνση Τουλουπάκη «πλην όμως η απόφαση θα έπρεπε να ληφθεί από άλλον, τον οποίο θα ενημέρωνε».

«Δεν γνωρίζω ποιον ενημέρωσε και πως, γνωρίζω όμως πως η κα Τουλουπάκη όχι μόνο δεν απομακρύνθηκε αλλά αντιθέτως ανανεώθηκε η θητεία της», έχει πει ο κ. Αγγελής.

Αρρώστησε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διαβάζοντας την αναφορά Αγγελή για την Βιέννη

Για το τι έγινε στην Βιέννη, ο κ. Αγγελής ενημέρωσε με αναφορά του την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου η οποία «αρρώστησε διαβάζοντάς την και πήγε δυο φορές στο νοσοκομείο» αλλά τον έπεισε να την αποσύρει «για να μην τινάξει όλο το εισαγγελικό σύστημα στον αέρα».

Το πραγματικό όνομα του Ρασπούτιν το γνωρίζουν όλοι

«Με την επιμονή της αλλά και την επιμονή της κας Παπασπύρου και ύστερα από την υπόσχεση αμφοτέρων ότι ή θα απομακρυνθεί η κα Τουλουπάκη ή θα απομακρυνθεί ο Ρασπούτιν από την κυβέρνηση πήρα πίσω την αρχική μου αναφορά και κατέθεσα άλλη πιο επιεική», λέει σύμφωνα με πληροφορίες στην κατάθεσή του ο κ. Αγγελής. Στο ερώτημα του εισαγγελέα ποιος είναι ο Ρασπούτιν φέρεται να απαντά: «Το πραγματικό όνομα του Ρασπούτιν το γνωρίζουν όλοι οι ασχολούμενοι με την υπόθεση Novartis, φοβούνται όμως να το κατονομάσουν…».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις