Πολιτική

Άγγελος Μπρατάκος: Η Νέα Δημοκρατία αποχαιρετά ένα ιστορικό της στέλεχος

Θλίψη σκόρπισε στη Νέα Δημοκρατία η είδηση πως πέθανε ο πρώην υφυπουργός, βουλευτής και γενικός Διευθυντής του κόμματος, Άγγελος Μπρατάκος, ο οποίος και υπήρξε στενός συνεργάτης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, εξέφρασε με επίσημη δήλωση τη θλίψη του, ενώ το ίδιο έκανε και ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Στην συνέχεια βουλευτές, υπουργοί και στελέχη του κυβερνώντος κόμματος αποχαιρέτησαν τον Άγγελο Μπρατάκο…

«Ο Άγγελος Μπρατάκος υπηρέτησε με συνέπεια την παράταξη, από οποιαδήποτε θέση και επί σειρά πολλών ετών» ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Επίσης, εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του.

Τη θλίψη του εκφράζει και ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και νυν ευρωβουλευτής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος σε ανάρτησή του στο Facebook αναφέρει: «Με θλίψη αποχαιρετώ τον Άγγελο Μπρατάκο, πολύτιμο συνεργάτη και αγαπητό φίλο. Ο Άγγελος ζούσε και πολιτευόταν προασπιζόμενος τις αρχές και τις αξίες της παράταξής μας και της πατρίδας. Θερμά συλληπητήρια στον Γιάννη και σε όλη την οικογένεια».

Δείτε την

Θερμά συλλυπητήρια για την απώλεια του Άγγελου Μπρατάκου εξέφρασε στην οικογένειά του και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. «Η Νέα Δημοκρατία έχασε σήμερα ένα μέρος της ιστορίας της. Ο Άγγελος Μπρατάκος υπηρέτησε την παράταξη και την πολιτική ζωή με ήθος και αφοσίωση» επισημαίνει σε ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Δείτε την

Ποιος ήταν ο Άγγελος Μπρατάκος

Γεννήθηκε το 1935 στην Αθήνα. Απόφοιτος του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διετέλεσε γενικός διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας συμβάλλοντας σημαντικά στην οργανωτική ανασυγκρότηση του κόμματος.

Εξελέγη βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας τον Ιούνιο του 1989 και στη Β’ περιφέρεια Αθηνών στις εκλογές του 1990, 1993, 1996. Ηταν υφυπουργός Εσωτερικών στην κυβέρνηση του Κων. Μητσοτάκη.

Ήταν παντρεμένος και είχε αποκτήσει έναν γιο και μία κόρη.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες αρχείου: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κόντρα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Ο Πολάκης θεσμικά αιτήθηκε την πληρωμή σε αγρότες και κτηνοτρόφους» – «Βιαστικοί ή συνυπεύθυνοι;»
Δημοσιεύματα και διαρροές με ονόματα βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και το σημερινό για τον Παύλο Πολάκη έχουν στόχο να κρύψουν την ευθύνη του Μητσοτάκη και της κυβέρνησης του»
Ο Παύλος Πολάκης στη Βουλή 2
Άδωνις Γεωργιάδης: «Προσφεύγω άμεσα στην δικαιοσύνη» – Διάψευση για εμπλοκή του σε υπόθεση κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης
«Δεν θα επιτρέψω κανένας να παίξει ξανά με την Τιμή και την Υπόληψή μου. Αρκετά υπέφερα από την λάσπη και τις συκοφαντίες στο παρελθόν. Ως εδώ!»
Ο Άδωνις Γεωργιάδης
«Μου έβαλε το "μαχαίρι στο λαιμό" για τα χρήματα που έπρεπε να δώσω», λέει η Ζέττα Μακρή για τον δημοσιογράφο που φέρεται να την εκβίαζε
«Πάλεψα με τη συνείδησή μου όχι για το αν θα πληρώσω, αλλά για το αν πρέπει να τον καταγγείλω αμέσως ή να του δώσω ένα περιθώριο ενδεχομένως να διορθώσει»
Η Ζέττα Μακρή
ΠΑΣΟΚ σε Τσίπρα: Έπαιξες την χώρα στα ζάρια – Η ιστορία δεν γράφεται με όρους μάρκετινγκ, αλλά από το βίωμα του ελληνικού λαού
Αντί για κατάργηση των μνημονίων, έφερε το τρίτο, αχρείαστο και επαχθέστερο μνημόνιο, το υπερταμείο και την υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας για 99 έτη
Αλέξης Τσίπρας 4