Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Αγωνία για τους Έλληνες στο Στρασβούργο! Οι συγκλονιστικές περιγραφές τους στα social media!

Αγωνία για τους Έλληνες στο Στρασβούργο! Οι συγκλονιστικές περιγραφές τους στα social media!

Εγκλωβισμένοι στο Στρασβούργο όπου εκδηλώθηκε η αιματηρή τρομοκρατική επίθεση βρίσκονταν και Έλληνες, οι οποίοι περιέγραψαν τις δραματικές εξελίξεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της ευρωβουλής, Δημήτρης Παπαδημούλης σε επικοινωνία του με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ανέφερε ότι με απόφαση των αρμοδίων αρχών έχει απαγορευτεί η κίνηση έξω από το κοινοβούλιο και δεν επιτρέπεται για λόγους ασφαλείας σε κανέναν να μετακινηθεί. Αντίστοιχα και όσοι πολίτες βρίσκονταν στο κέντρο της πόλης παραμένουν στο σημεία μέχρι νεοτέρας.

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπογραμμίζει πως η σκέψη του αυτή την ώρα είναι στις οικογένειες των θυμάτων και εκφράζει την ελπίδα να υπάρχουν οι λιγότερες δυνατές ανθρώπινες απώλειες.

Νωρίτερα σε ανάρτησή του στο Twitter ο Δημήτρης Παπαδημούλης είχε γράψει:

Στρασβούργο: Πυροβολισμοί κοντά σε χριστουγεννιάτικη αγορά. Αναφορές για νεκρούς και τραυματίες. Πληροφορίες ότι ο δράστης δεν έχει ακόμη συλληφθεί η εξουδετερωθεί . Όσοι βρισκόμαστε ακόμη στο Ευρωκοινοβούλιο, παραμένουμε εδώ, με απόφαση των αρχών ασφαλείας

Όπως μετέδιδαν διεθνή ΜΜΕ, υπάρχουν 4 νεκροί και 11  τραυματίες όταν ένοπλος άνοιξε πυρ στην οδό Γκραντ Αρκάντ και αναζητείται από τις αρχές. Για τις εξελίξεις ενημερώνεται συνεχώς ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

Το αιματηρό περιστατικό συνέβη στην παλιά πόλη του Στρασβούργου, κοντά στη χριστουγεννιάτικη αγορά.

Αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης ήταν και ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος βρισκόταν στην πλατεία Κλεμπέρ, στο σημείο που έγινε η επίθεση.

Δείτε την ανάρτησή του κ. Ανδρουλάκη στο Twitter, στην οποία διακρίνεται και ένα ασθενοφόρο:

Τις στιγμές που έζησε περιγράφει επίσης από την πλευρά του ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος:

Ένας από τους Έλληνες ευρωβουλευτές ήταν και ο Μανόλης Κεφαλογιάννης (ΝΔ) ο οποίος μιλώντας στο cretapost.gr διαβεβαίωσε ότι όλοι οι συνάδελφοί του με τους οποίους μπόρεσε να μιλήσει είναι καλά στην υγεία τους.

Όπως διηγήθηκε ο ίδιος, κινούνταν μαζί με κάποια άτομα στον δρόμο με κατεύθυνση προς το ξενοδοχείο του, όταν ξαφνικά αντιλήφθηκαν κόσμο να τρέχει προς την αντίθετη κατεύθυνση και τους αστυνομικούς να κατευθύνουν τους πολίτες σε καταστήματα, εστιατόρια και καφετέριες προκειμένου να προφυλαχθούν.

“Βρισκόμασταν σε απόσταση 100 μέτρων από το συμβάν. Πληροφορηθήκαμε ότι είχαν πέσει πυροβολισμοί και είδαμε δύο ανθρώπους πεσμένους στον δρόμο” μας είπε χαρακτηριστικά, ενώ τόσο ο ίδιος όσο και τα άτομα που τον συνόδευαν οδηγήθηκαν σε ασφαλές μέρος όπου και παρέμειναν για λίγο. Στη συνέχεια ο κ. Κεφαλογιάννης, μπόρεσε να επιστρέψει στο ξενοδοχείο του, επειδή ήταν κοντά με το σημείο όπου βρισκόταν.

Εικόνες από το σημείο της επίθεσης:

https://twitter.com/LPLdirect/status/1072575273529430020

Το παρακάτω βίντεο κάνει τον γύρο του Twitter, και σύμφωνα με τον χρήστη πρόκειται για τη στιγμή των πυροβολισμών. Ωστόσο, η γνησιότητά του δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Μαρτυρίες δημοσιογράφων του ΣΚΑΪ

Ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ, Σταύρος Ιωαννίδης, δήλωσε ότι βρίσκεται σε ένα ξενοδοχείο σε 100 μέτρα από το σημείο που φαίνεται ότι έγινε επίθεση, και άκουσε κρότους, για τους οποίους, όπως ανέφερε, «δεν καταλάβαμε ότι είναι πυροβολισμοί». Ο Σταύρος Ιωαννίδης έκανε λόγο για πληροφορίες ότι ο δράστης ή δράστες έχουν καλάσνικοφ. «Δεν μπορούμε να βγούμε, ο κόσμος εκκενώνει την περιοχή, τρέχουν κάποιοι στο σημείο που τους έχουν υποδείξει οι αστυνομικοί» τόνισε.

Από την πλευρά του, ο δημοσιογράφος του σταθμού, Απόστολος Μαγγηριάδης, ο οποίος βρίσκεται σε εστιατόριο, κοντά στη Χριστουγεννιάτικη Αγορά του Στρασβούργου, σημείωσε ότι υπάρχουν πληροφορίες για τρεις νεκρούς.

«Είμαι το εστιατόριο… Είμαστε κλειδωμένοι με κλειστά τα φώτα. Περιμένουμε ποια θα είναι η εξέλιξη του συμβάντος. Υπάρχουν πληροφορίες από πολίτες ότι οι αστυνομικοί έχουν αποκλείσει την περιοχή. Είδα από τα παράθυρα κόσμο να τρέχει. Είμαστε στο πίσω μέρος του εστιατορίου και περιμένουμε να ελευθερώσει η αστυνομία το χώρο» τόνισε ο Απόστολος Μαγγηριάδης.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις