Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Άγρια επίθεση Spiegel στον Σαμαρά: «Κατά φαντασίαν θεραπευμένος – Αποτυχημένο κράτος σαν το Πακιστάν ή το Αφγανιστάν η Ελλάδα»

Άγρια επίθεση Spiegel στον Σαμαρά: «Κατά φαντασίαν θεραπευμένος – Αποτυχημένο κράτος σαν το Πακιστάν ή το Αφγανιστάν η Ελλάδα»

– Γενεές 14 περνά ο γερμανικός Τύπος τον Αντώνη Σαμαρά
Spiegel: Οι Βρυξέλλες πιστεύουν πως η Ελλάδα θα χρειαστεί 8-10 δισ. νέα βοήθεια
– Η αισιοδοξία για την προεδρία είναι… πάτημα για νέες διεκδικήσεις της Αθήνας γράφουν οι Γερμανοί
– «Η Ελλάδα παραμένει αυτό που ήταν: μια χώρα χωρίς κράτος»

Δεν είναι η πρώτη φορά που το περιοδικό Spiegel παραληρεί κατά της Ελλάδας. Αλλά αυτή τη φορά δε μένει εκεί. Τα βάζει ευθέως με τον ίδιο τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ αποκαλεί ψεύτη και εκτός πραγματικότητας!

Δίπλα στη φωτογραφία του Έλληνα πρωθυπουργού, το γερμανικό περιοδικό έχει βάλει τον τίτλο «Ο κατά φαντασίαν θεραπευμένος».
Στο άρθρο εξαπολύει μια από τις… γνωστές του επιθέσεις στην Ελλάδα, που τη θεωρεί διαρκή ζητιάνο των Βρυξελλών.

Το Spiegel κάνει λόγο για στασιμότητα στο πεδίο της δημοσιονομικής εξυγίανσης, ενώ η μεγάλη… χολή έρχεται όταν αναφέρεται στη μετακίνηση του εντεταλμένου της γερμανικής κυβέρνησης για την ελληνογερμανική συνεργασία σε επίπεδο δήμων και κοινοτήτων, Χανς-Γιοάχιμ Φούχτελ, από το υπουργείο Εργασίας στο υπουργείο Αναπτυξιακής Βοήθειας.

Διερωτάται ο συντάκτης: «Η Ελλάδα, το πλήρες μέλος της ΕΕ και της Ευρωζώνης, μία αναπτυσσόμενη χώρα; Μάλιστα ένα «αποτυχημένο κράτος»(failed state) όπως το Αφγανιστάν και σύντομα ίσως και το Πακιστάν;». Το Spiegel σημειώνει ότι η μετακίνηση του Φούχτελ αποτελεί ενδεχομένως μία σύμπτωση στις ανακατατάξεις που επέφερε ο σχηματισμός της νέας κυβέρνησης «μεγάλου συνασπισμού».
Ωστόσο, όπως επισημαίνει, αυτή η σύμπτωση «πέφτει στο μάτι» με αφορμή την ανάληψη της ευρωπαϊκής προεδρίας από την Ελλάδα την 1η Ιανουαρίου.

Το περιοδικό υπογραμμίζει ότι παράγοντες των Βρυξελλών εκτιμούν πως η Ελλάδα ενδέχεται να χρειαστεί από το 2015 ένα ακόμη πρόγραμμα βοήθειας 8 έως 10 δισ. ευρώ. «Ωστόσο, ο Αντώνης Σαμαράς υπόσχεται με αυτοπεποίθηση μία προεδρία «της ελπίδας», μιλώντας φυσικά για τη χώρα του, η οποία φέρει μαζί της για το διάστημα της εξάμηνης προεδρίας έναν θετικό απολογισμό».

Όπως σχολιάζει το γερμανικό περιοδικό, οι «θετικοί απολογισμοί» από ελληνικής πλευράς «εξυπηρετούν τις περισσότερες φορές ως πάτημα για την επόμενη διεκδίκηση –αυτή τη φορά μίας δεύτερης απομείωσης χρέους».

Spiegel: «Ο κατά φαντασίαν θεραπευμένος» ο Σαμαράς

Οι αρθρογράφοι του Spiegel πιστώνουν στην Ελλάδα τη βελτίωση ορισμένων οικονομικών δεικτών, ωστόσο καταλήγουν ότι «πίσω από αυτούς τους αριθμούς η Ελλάδα παραμένει αυτό που ήταν: μία χώρα χωρίς κράτος, τουλάχιστον χωρίς αποτελεσματικό κράτος».

Όπως επισημαίνεται, όποιος έχει σαφή εικόνα της διοίκησης, της δικαιοσύνης και της πολιτικής στην Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει να αμφιβάλλει ότι η Ελλάδα θα εξυγιανθεί κάποτε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα το 2014 βλέπουν οι Αμερικανοί

 

Διαβάστε την βαθμολογία που βάζει ο Στουρνάρας στην τρόικα!

”Αν στην Ελλάδα τύπωναν δραχμές δεν θα είχαν χρέος” Βίντεο

Μεσσηνία: Ο Αντώνης Σαμαράς έριξε τον Τίμιο Σταυρό στη θάλασσα – Φωτό και βίντεο!

Καλαμάτα: Το δείπνο του Αντώνη Σαμαρά σε διάσημο εστιατόριο!

“Καμπανάκι “Βενιζέλου στη Γερμανία: Αν η Ελλάδα βγει από την ευρωζώνη, αυτό μπορεί να γίνει απειλή για τον Γερμανό φορολογούμενο

Μίζες και σε Γερμανούς; Τι προέκυψε από τις καταθέσεις που ενεργοποίησε το Βερολίνο!

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε