Σάββατο, 4 Μαΐ
17oC Αθήνα

Άγρια κόντρα στη Βουλή με το “καλημέρα σας”

Άγρια κόντρα στη Βουλή με το “καλημέρα σας”

«Οι ανάγκες των συνταξιούχων έχουν προτεραιότητα από τις ανάγκες των Βρυξελλών», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης από το βήμα της Ολομέλειας σχετικά με την ονομαστικής ψηφοφορίας της τροπολογίας για το έκτακτο επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους που ανακοίνωσε ότι θα προκαλέσει η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιτέθηκε και στην ΝΔ λέγοντας «ξεκαθαρίστε την θέση σας είναι μια ευκαιρία αυτή η ψηφοφορία για να ξεπλύνετε ένα μέρος των ευθυνών σας…»

Ο κ. Πάνος Σκουρλέτης κατά την έναρξη της συνεδρίασης σε παρέμβασή του είπε πως η πρωτοβουλία της Κυβέρνησης για την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων «σφραγίζεται με την διαδικασία του αιτήματος για ονομαστική. Δεν πρόκειται για τυχαία στιγμή, αλλά για μία στιγμή που η Βουλή θα πρέπει να επιβεβαιώσει το δικαίωμα της κυβέρνησης, της χώρας να κάνει τα αυτονόητα. Είναι και ατομική και συλλογική αυτή η ευθύνη, είναι αυτονόητο δικαίωμα κάθε δημοκρατίας. Όλα αυτά τα προβλέπει η συμφωνία και τα νούμερα το αποδεικνύουν. Δεν καταλαβαίνω γιατί θα έπρεπε να περιμένουμε τον Μάρτιο. Οι ανάγκες των πολιτών, οι ανάγκες των συνταξιούχων έχουν προτεραιότητα απέναντι στις ανάγκες των Βρυξελλών. Οι πολιτικές δυνάμεις να δώσουν μήνυμα ενότητας και ομοψυχίας…»

Πολιτική κίνηση τακτικισμού «βλέπουν» τα κόμματα της Αντιπολίτευσης πίσω από την πρωτοβουλία της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για ονομαστική ψηφοφορία. Ο εισηγητής της ΝΔ Μάριος Σαλμάς ανταπάντησε στον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη ότι «όλα τα κόμματα σας είπαν ότι δεν έχουν αντίρρηση να ψηφίσουν την τροπολογία. Γιατί κάνετε ονομαστική ψηφοφορία; Θέλετε να μεταφέρετε εδώ το πρόβλημά σας και να πείτε έξω ότι και τα άλλα κόμματα θέλουν…» και σημείωσε «και εμείς ως κυβέρνηση κάναμε διαπραγμάτευση, αλλά τα λύναμε τα θέματα με αποτελεσματικότητα. Έλεος με το λαϊκισμό, ονομαστική για να πείτε τι; Ποιο θα είναι το επόμενο βήμα;»

Ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης ανέβασε τους τόνους κατά της ΝΔ λέγοντας «Την ώρα που υπάρχουν πισώπλατα μαχαιριές από εταίρους και από το Σόιμπλε, εσείς αυτή την ώρα ποια θέση παίρνετε; Άκουσα μια αμήχανη στάση για το εάν θα πρέπει να στηριχθούν οι αδύναμοι. Γιατί μέσα στο κόμμα υπάρχουν και φωνές όπως του αντιπροέδρου της ΝΔ που λένε ότι «εμείς θα κάνουμε ότι μας πεί ο κ. Σόιμπλε και ακόμα περισσότερα». Ο δολοφόνος γυρίζει στον τόπο του εγκλήματος. Ξεκαθαρίστε την θέση σας είναι μια ευκαιρία αυτή η ψηφοφορία για να ξεπλύνετε ένα μέρος των ευθυνών σας».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε