Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Άγριο “κράξιμο” Χατζηδάκη στην Πτολεμαΐδα [video]

Άγριο “κράξιμο” Χατζηδάκη στην Πτολεμαΐδα [video]
Πηγη φωτογραφίας: kozan

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν λίγο μετά τις 16:30, η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και συνδικαλιστικά σωματεία, που αντιδρούν στην απολιγνιτοποίηση, με αφορμή την παρουσία του Κωστή Χατζηδάκη στην -υπό κατασκευή- λιγνιτική μονάδα Πτολεμαΐδα V.

Οι διαδηλωτές υποδέχθηκαν τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας με μαύρες σημαίες, μαντινάδες, γιουχαΐσματα και χαρακτηρισμούς όπως “είσαι ο νεκροθάφτης της περιοχής μας”.

Το μήνυμα του Χατζηδάκη προς τους εργαζόμενους της ΔΕΗ ήταν το εξής: “Όταν οι θέσεις της κυβέρνησης γίνουν κατανοητές οι περισσότεροι από εσάς που τώρα αντιδράτε θα αλλάξετε γνώμη. Σε κάθε περίπτωση είμαι εδώ γιατί η κυβέρνηση είναι έτοιμη να εμπλουτίσει τις δικές της θέσεις με τις προτάσεις της τοπικής κοινωνίας και των εργαζομένων. Και τελικά το πρόγραμμά της θα είναι πρόγραμμα που θα στηρίξει την περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας και τους εργαζόμενους είτε στη ΔΕΗ είτε στις επιχειρήσεις που συνδέονται με τη ΔΕΗ”.

Διάλογος με… μαντινάδες

Εκτός από τις στιγμές έντασης, υπήρξε και διάλογος με… μαντινάδες. Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ είπαν στον κ. Χατζηδάκη: “Θεριό δεν εγεννήθηκα, μα με θεριά τα βάνω και πάντα μου θα μάχομαι κι ας νικώ κι ας χάνω”.
Με τον υπουργό να απαντά: “Ποτέ σου να μη λησμονείς τα κάτω σκαλοπάτια γιατί εκεί πρώτα πατάς και μπαίνεις στα παλάτια”.

Η μαντινάδα αυτή, όπως εξήγησε ο Κωστής Χατζηδάκης, σημαίνει ακριβώς ότι οι υπουργοί και οι βουλευτές κ δεν μπορούν να ξεχνάνε τους ψηφοφόρους τους, το λαό και γι’ αυτό το λόγο άλλωστε βρέθηκε στην Κοζάνη για να ακούσει και να κάνει διάλογο.

Πηγές: kozanimedia, kozan

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις