Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Αίγυπτος: Ξεπέρασε τα 100 εκατομμύρια ο πληθυσμός της χώρας

Αίγυπτος: Ξεπέρασε τα 100 εκατομμύρια ο πληθυσμός της χώρας
photo Reuters

Ιστορικές στιγμές ζει η Αίγυπτος καθώς σήμερα ξεπέρασε και επίσημα τα εκατό εκατομμύρια σε πληθυσμό.

Η Αίγυπτος γιόρτασε αυτό το γεγονός την Τρίτη το μεσημέρι στις 2.30 όταν ο ψηφιακός μετρητής της Επίσημης Αιγυπτιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, γινόταν πλέον εξαψήφιος σπάζοντας το «φράγμα» των 100 εκατομμυρίων.

Μετά από αυτή την εξέλιξη η Αίγυπτος δικαιώνει και πάλι τον τίτλο του πολυπληθέστερου αραβικού κράτους στον κόσμο, ωστόσο αυτό έγινε δεκτό με προβληματισμό από την αιγυπτιακή κυβέρνηση, η οποία προσπαθεί να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα περιορισμού του υπερπληθυσμού.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Αλ Αχράμ», ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι εκτιμά ότι ο υπερπληθυσμός αποτελεί απειλή για τη χώρα και εμπόδιο στην ανάπτυξή της.

Να σημειωθεί ότι μόνον στο Κάιρο ο πληθυσμός αγγίζει και ίσως και να ξεπερνά τα είκοσι εκατομμύρια, με την αιγυπτιακή πρωτεύουσα να χαρακτηρίζεται από τις περισσότερο πυκνοκατοικημένες στον κόσμο.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις η Αίγυπτος αυξάνει τον πληθυσμό της κάθε χρόνο, 2 με 3 εκατομμύρια κατοίκους. Επίσης στο αιγυπτιακό πληθυσμό θα πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι εκτός των συνόρων της χώρας, μένουν περίπου 13 εκατομμύρια Αιγύπτιοι, σύμφωνα με νέες εκτιμήσεις που καταγράφει η «Αλ Αχράμ».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις