Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Αικατερίνη Σακελλαροπούλου: Το παρασκήνιο της επιλογής της υποψήφιας Προέδρου της Δημοκρατίας

υποψηφιότητα Σακελλαροπούλου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε το μεσημέρι την κυρία Σακελλαροπούλου, ενώ το απόγευμα γνωστοποίησε στον Προκόπη Παυλόπουλο την απόφασή του.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, επικοινώνησε το μεσημέρι με την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και της γνωστοποίησε την πρότασή του για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Το απόγευμα, ο κ. Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο τον οποίο ενημέρωσε για την απόφασή του και τον ευχαρίστησε για την προσφορά του.

Λίγο αργότερα ο πρωθυπουργός έπλεκε το εγκώμιο της κυρίας Σακελλαροπούλου, κάνοντας παράλληλα λόγο για μια μεγάλη υπέρβαση. “Η Δημοκρατία, η Ελλάδα και η Πρόοδος, ωστόσο, είναι γένους θηλυκού. Και αυτές μάς καλούν στην μεγάλη υπέρβαση. Θεωρώ ότι είναι η ώρα να αποκτήσει η πατρίδα μας μία άξια Ελληνίδα στην κορυφαία πολιτειακή της θέση: Προτείνω, λοιπόν, για Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, την πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, κυρία Αικατερίνη Σακελλαροπούλου”, είπε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις