Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

Air China: Πρώτη, ιστορική πτήση με Μπέτυ Μπαζιάνα!

Air China
Φωτογραφία από Twitter / @ATH_airport

– Ελλάδα και Κίνα έρχονται… πιο κοντά!
– Η πρώτη απευθείας πτήση της Air China μεταξύ Αθήνας και Πεκίνου προσγειώθηκε στο Ελευθέριος Βενιζέλος σήμερα το πρωί
– Μετέφερε περισσότερους από 200 επιβάτες, μεταξύ των οποίων η σύζυγος του πρωθυπουργού, Μπέτυ Μπαζιάνα
– Κάθε πότε θα υπάρχουν απευθείας πτήσεις και γιατί αυτή η εξέλιξη θεωρείται σημαντική τόσο σε διπλωματικό, όσο και σε πολιτικό επίπεδο
– Σπίρτζης, Ψινάκης, Κινέζος πρέσβης και εκπρόσωπος της Air China σε εκδήλωση υποδοχής στον Διεθνή Αερολιμένα
– Δείτε φωτογραφίες από το αεροσκάφος της κινεζικής εταιρείας στο “Βενιζέλος”

Προσγειώθηκε νωρίς το πρωί του Σαββάτου, 30.09.2017 μια ιστορική πτήση στο Ελευθέριος Βενιζέλος! Πρόκειται για την πρώτη απευθείας πτήση της Air China μεταξύ Αθήνας και Πεκίνου. Η Μπέτυ Μπαζιάνα, οι σχέσεις των δύο χωρών και οι απευθείας πτήσεις.

Με… Μπέτυ Μπαζιάνα!

Το αεροσκάφος μετέφερε περισσότερους από 200 επιβάτες, ανάμεσά τους και η σύζυγος του πρωθυπουργού, Μπέτυ Μπαζιάνα. Αναμένεται να πραγματοποιηθεί εκδήλωση στην οποία παρευρίσκονται και θα κάνουν δηλώσεις:

– Ο υπουργός υποδομών και Μεταφορών Χρ. Σπίρτζης.

– Ο πρέσβης της Κίνας Τζόου Σιαολί.

– Ο Δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης.

– Ο πρόεδρος του διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, Δ. Δημητρίου, αλλά και εκπρόσωπος της Air China.

Η Air China από σήμερα θα συνδέει δύο φορές την εβδομάδα τις δύο πρωτεύουσες. Συγκεκριμένα, κάθε Τετάρτη και το Σάββατο μετ’ επιστροφής και χωρίς ενδιάμεσες στάσεις. Οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται με Airbus 330-200, και το ταξίδι θα έχει διάρκεια 10,5 ώρες. Οι πτήσεις από το Πεκίνο θα αναχωρούν στις 2.30 και φθάνουν στην Αθήνα στις 8.15. Οι πτήσεις από την Αθήνα στις 14.15 και φθάνουν στο Πεκίνο στις 4.30 της επομένης.

Η έναρξη τακτικών απευθείας δρομολογίων μεταξύ της κινεζικής και της ελληνικής πρωτεύουσας, αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στην αύξηση των αφίξεων Κινέζων τουριστών στη χώρα μας. Το 2017 σηματοδοτεί την 45η επέτειο διπλωματικών σχέσεων Κίνας και Ελλάδας.

Μπέτυ Μπαζιάνα
Από την επίσκεψη του πρωθυπουργικό ζεύγους στην Κίνα, τον περασμένο Μάιο / Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi

Ιστορική εξέλιξη

Το νέο δρομολόγιο αποτελεί μεγάλο σημείο αναφοράς, όχι απλώς για τη συνεργασία σε επίπεδο συνεργασίας της πολιτικής αεροπορίας αλλά και σε επίπεδο διμερών σχέσεων. Επιπλέον καθιστά την Ελλάδα έναν τοπικό κόμβο μεταφορών, εξυπηρετώντας τις μετακινήσεις για επαγγελματικά ταξίδια, τους τουρίστες και τους φοιτητές από τις 2 χώρες.

Η κινεζική εταιρεία, η οποία άνοιξε γραφεία στην Αθήνα το 2005, πραγματοποιεί από το 2011 δρομολόγια Πεκίνο-Αθήνα με ενδιάμεση όμως στάση στο Μόναχο. Μέχρι σήμερα η σύνδεση με την Κίνα (Πεκίνο, Σανγκάη, Χονγκ Κονγκ, Κουανγκτσόου ή Καντόνα) εξυπηρετείται κυρίως μέσω ενδιάμεσων σταθμών σε Μόσχα, Μόναχο, Κωνσταντινούπολη, Ντουμπάι, Ντόχα και Αμπου Ντάμπι. Το 2015 υπολογίζεται πως μετέφερε από την Αθήνα περισσότερους από 20 χιλιάδες επιβάτες και ακόμα περισσότερους πέρυσι.

Θεωρείται πολύ πιθανό, αργότερα, η εταιρεία να προσθέσει και τρίτο εβδομαδιαίο δρομολόγιο στη σύνδεση του Πεκίνου με την Αθήνα. Η Air China ιδρύθηκε το 1988 και διαθέτει στόλο άνω των 600 αεροσκαφών. Τα τελευταία χρόνια επεκτείνει συνεχώς την παρουσία της στην Ευρώπη και σήμερα θεωρείται ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας μεταξύ Κίνας και Ευρώπης με περίπου 200 πτήσεις την εβδομάδα σε 20 δρομολόγια προς ευρωπαϊκές πόλεις.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις