Τετάρτη, 1 Μαΐ
18oC Αθήνα

Αίσθηση από τον υπουργό Δικαιοσύνης: Οι ιδιωτικοποιήσεις δεν είναι απαραίτητο να περνάνε από τη Βουλή

Αίσθηση από τον υπουργό Δικαιοσύνης: Οι ιδιωτικοποιήσεις δεν είναι απαραίτητο να περνάνε από τη Βουλή

Οι ιδιωτικοποιήσεις δεν είναι απαραίτητο να περνάνε από την Βουλή! και όταν αυτές έρχονται προς κύρωση στην Βουλή δημιουργούνται νομικά προβλήματα!!!

Την πρωτότυπη αυτή νομική άποψη και πολιτικά καινοφανές κοινοβουλευτικό επιχείρημα εξέφρασε από το βήμα της Βουλής ο καθηγητής της Νομικής και υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος αντικρούοντας την αντισυνταγματικότητα του υπερ-ταμείου.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του ίδιου του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο «οι ιδιωτικοποιήσεις δεν γίνονται με νόμο. Η εμπλοκή του κοινοβουλίου ή η ενασχόλησή του με συμβάσεις δεν εμπίπτει στο κατάστικτο έργο της Βουλής των Ελλήνων κατά το Σύνταγμα. Η σύμβαση είναι διοικητική πράξη και δεν εντάσσεται στο Σύνταγμα. Έχει καθιερωθεί σε εξαιρετικές περιπτώσεις να γίνονται Κυρώσεις αλλά δημιουργούνται νομικά προβλήματα» είπε εισάγονται «νέα» πολιτικά και νομικά δεδομένα…

΄Εντονη αντίδραση από τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέα Λοβέρδου, που είχε την πρωτοβουλία της κατάθεσης της αντισυνταγματικότητας, λεγοντάς του «τι είναι αυτά που λέτε; Εσείς που κατά τον Πρωθυπουργό ήσαστε “η κάθε λέξη του Συντάγματος” επιτρέπεται να λέτε αυτά;»

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε