Τετάρτη, 22 Μαΐ
26oC Αθήνα

Αιχμές Βενιζέλου κατά Παπανδρέου: Έπρεπε να πάει στην Προανακριτική

Αιχμές Βενιζέλου κατά Παπανδρέου: Έπρεπε να πάει στην Προανακριτική

Με τον Γιώργο Παπανδρέου για την απόφασή του να… γράψει στα παλιά του τα παπούτσια την Προανακριτική για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ αλλά και με όσους δημοσίως στήριξαν τον πρώην πρωθυπουργό τα έβαλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ιδιαίτερα αιχμηρές ήταν οι αναφορές εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου από τον Ευάγγελο Βενιζέλο στην κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος με αφορμή τη στάση που τήρησε ο πρώην πρωθυπουργός στην Προκαταρκτική Επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φέρεται να εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια του για το πώς χειρίστηκε το θέμα ο κ. Παπανδρέου λέγοντας χαρακτηριστικά «Δεν με πήρε τηλέφωνο. Αν με έπαιρνε, θα τον συμβούλευα να καταθέσει αυτοπροσώπως χωρίς υπόμνημα, για να αποκαλυφθεί η αλήθεια» υποστηρίζοντας παράλληλα ότι υπήρξαν «παιχνίδια με την λίστα πίσω από την πλάτη του» όσο ήταν ο ίδιος υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παπανδρέου.

«Στο κάτω-κάτω εγώ αγωνίζομαι να αποκαλυφθεί η αλήθεια χωρίς να έχω πολιτική ευθύνη για την επιλογή των Παπακωνσταντίνου, Διώτη Μπίκα. Το κάνω για την παράταξη και όχι για μένα» επισήμανε σύμφωνα με πληροφορίες σε έντονο ύφος.

Μάλιστα ο κ. Βενιζέλος επιτέθηκε σε βουλευτές και στελέχη το κόμματος επειδή στήριξαν τον Γ. Παπανδρέου μέσω του διαδικτύου λέγοντας χαρακτηριστικά «κάποιοι ήταν λαλίστατοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όταν εκλήθη ο Γ. Παπανδρέου, όμως δεν είδα κανέναν να με υπερασπίζεται όταν έγιναν τα επεισόδια με Κασιδιάρη και Κωνσταντοπούλου στην Προανακριτική».

Αίσθηση προκάλεσε επίσης η τοποθέτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου για το θέμα της τροπολογίας μέσω της οποίας απαλλάσσονταν απιστίας μέλη ΔΣ πιστωτικών ιδρυμάτων για δάνεια που χορήγησαν σε κόμματα και αλλού.

Το θέμα έθεσε σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ του απάντησε με νόημα «δεν αφορούσε εμένα η ρύθμιση, δεν έχω υπογράψει τίποτα. Αφορούσε το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και κυρίως τους προέδρους και τους γενικούς διευθυντές» για να προσθέσει «εγώ υπερασπίζομαι τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στα οικονομικά, στα πιο δύσκολα θέματα, χωρίς να έχω όφελος».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φέρεται επίσης να διαφώνησε με την συστηματική κριτική του Μιχάλη Καρχιμάκη εναντίον του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Προβόπουλου, ενώ η βουλευτής Θεοδώρα Τζάκρη τάχθηκε ευθέως κατά των απολύσεων στο Δημόσιο και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χρυσοχοΐδης εμφανίστηκε υπέρ της πώλησης της δημόσιας περιουσίας.

Επίσης ο κ. Χρυσοχοΐδης άσκησε εκ νέου κριτική για την απόφαση Βενιζέλου να μην μπει στην κυβέρνηση Σαμαρά με πολιτικά στελέχη από την πρώτη στιγμή για να υπογραμμίσει με νόημα «αυτοί που μιλούσαν για κυβερνητισμό ετοιμάζονται να ράψουν κοστούμια και ταγιέρ»!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προανακριτική: Πρόταση ΣΥΡΙΖΑ να κληθεί η διευθύντρια του γραφείου του ΓΑΠ

Χρυσή Αυγή: Προστατευόμενος της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ ο Τζέφρυ – Δεν πέρασε η πρότασή μας για βίαιη προσαγωγή

Η επιστολή Παπανδρέου στην Προανακριτική: Δεν έρχομαι, ότι είχα να πω τα είπα με το υπόμνημα

Στις ΗΠΑ ο Παπανδρέου – Θα στείλει επιστολή στην Προανακριτική

Παπανδρέου, Σημίτη, Λαλιώτη, Πάγκαλο ”δίνει” ο Άκης Τσοχατζόπουλος μέσα από τη φυλακή

Γ. Παπανδρέου: Γλίτωσα την Ελλάδα απο τη χρεοκοπία – ΒΙΝΤΕΟ

Όχι Παπανδρέου σε κατάθεση στην Προανακριτική – Ούτε νέο υπόμνημα δεν θα στείλει

Παπανδρέου για Προανακριτική: Θα δω αν θα έρθω!

Επίσημη κλήτευση Παπανδρέου στην Προανακριτική για τη λίστα Λαγκάρντ

Όλο το υπόμνημα του Γιώργου Παπανδρέου στην Προανακριτική – Δεν ξέρει τίποτα για τη λίστα Λαγκάρντ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε