Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Άκαρπη η συνάντηση Στουρνάρα – αγροτών – Αποφασίζουν αύριο για νέες κινητοποιήσεις

Άκαρπη η συνάντηση Στουρνάρα – αγροτών – Αποφασίζουν αύριο για νέες κινητοποιήσεις

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους είναι οι αγρότες, μετά την άκαρπη συνάντησή τους με τον Γιάννη Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών.

Ο εκπρόσωπός τους, Βαγγέλης Μπούτας, δήλωσε πως θα εξετάσουν αύριο την κλίμάκωση των κινητοποιήσεών τους σε γενικές συνελεύσεις που θα πραγματοποιηθούν σε 28 μπλόκα. Όπως τόνισε: “Ο αγώνας συνεχίζεται και θα κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας. Αύριο στις 11 το πρωί καλούμε σε συνελεύσεις για να αποφασίσουμε την μορφή των κινητοποιήσεών μας”. Όπως είπε ο κ. Μπούτας συζητήθηκαν και τα 16 αιτήματα αλλά “επικαλέστηκαν τη δημοσιονομική προσαρμογή κι είπαν ότι δε μπορούν να ικανοποιήσουν τα αιτήματα μας”.

Ερωτηθείς για την κάρτα πετρελαίου, είπε ότι “για μας δεν λέει τίποτα. Είναι τεχνικό μέσο για το πώς θα μοιραστεί το ποσό που δίνεται και σήμερα. Εμείς θέλουμε αφορολόγητο πετρέλαιο”. Κληθείς να σχολιάσει τη στάση αγροτών που αποχωρούν από μπλόκα ανέφερε πως “κάποιοι βγήκαν για να φύγουν”.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Στουρνάρας επισήμανε: “Ακούσαμε όλα τα αιτήματά τους. Βέβαια τους είπαμε ότι μέσα στα στενά δημοσιονομικά πλαίσια, οι δυνατότητες είναι μικρές. Συνεχίζουμε όμως την προσπάθεια. Αρκετά από τα ζητήματα που δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος αλλά θεσμικό χαρακτήρα βαίνουν προς λύση”.

Νωρίτερα, σε δηλώσεις του ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, ανέφερε πως σε νομοσχέδιο του υπουργείου το οποίο πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή, με ειδική ρύθμιση θα δίνεται η δυνατότητα σε όσους χρωστούν έως 4.000 ευρώ σε ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ να λάβουν σύνταξη και μετά με διακανονισμό να αποπληρώσουν το οφειλόμενο ποσό. Παράλληλα ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση εξετάζει να καθιερώσει και για τους αγρότες που είναι ασφαλισμένοι μετά το 1988, τη συνταξιοδότηση στα 62 με 40 χρόνια ασφάλισης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι υπουργοί κ.κ. Τσαυτάρης, Λιβιεράτου, οι Υφυπουργοί κ.κ. Παπαγεωργίου και Μαυραγάνης, ο Διοικητής του ΟΓΑ, κ. Κοντού, καθώς και ο Γ.Γ. του ΥΠΟΙΚ κ. Μέργος και ο προέδρος ΣΟΕ κ. Τσακλόγλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποχωρούν από τα μπλόκα οι αγρότες – Οι “σκληροί” επιμένουν να μένουν στο δρόμο

 

Πριν το τέλος του μήνα, η επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου στους αγρότες

 

Αμετακίνητοι οι αγρότες της Λάρισας – Θα συναντηθούν με Υπουργούς

 

Αγρότες: αποφασίζουν σήμερα 34 μπλόκα

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε