Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

Άκης Σκέρτσος: Τρία νέα μέτρα θα ανακοινώσει απόψε ο πρωθυπουργός

Άκης Σκέρτσος: Τρία νέα μέτρα θα ανακοινώσει απόψε ο πρωθυπουργός
Από τη χθεσινή επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Χαλκίδα - ΦΩΤΟ ΙΝΤΙΜΕ

Τρία νέα μέτρα, για τους νέους, τους ιδιοκτήτες ακινήτων και τους δημοσίους υπαλλήλους αναμένεται να ανακοινώσει απόψε (7/5) ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με τα όσα είπε το πρωί ο Άκης Σκέρτσος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το απόγευμα αναμένεται να εξειδικεύσει το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ, από την Ελευσίνα.

Όπως αποκάλυψε ο κύριος Σκέρτσος, θα δοθούν κίνητρα σε εργοδότες για την πρόσληψη 10 χιλιάδων νέων χωρίς εργασιακή εμπειρία.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, είπε επίσης ότι «η ψήφος στην κάλπη της 21η Μαΐου συμβολίζει αν θα πάμε αταλάντευτα μπροστά ή θα επιλέξουμε έναν συνδυασμό κομμάτων που μπορεί να κρατήσει τη χώρα καθηλωμένη ή μπορεί και να την πάει ξανά προς τα πίσω». 

Ο κύριος Σκέρτσος ανέφερε ακόμα ότι έχουν ήδη ανακοινωθεί αυξήσεις στα μισθολόγια των δημοσίων υπαλλήλων από 1/1/24 με έμφαση στους χαμηλόμισθους και στις θέσεις ευθύνης.
Επίσης έχει τεθεί σε εφαρμογή από 1/1/23 το πριμ παραγωγικότητας. Είναι κάτι που ισχύει στον ιδιωτικό τομέα και έπρεπε να έρθει και στο δημόσιο.

Τόνισε ότι όσο θα πέφτει η ανεργία, τόσο θα αυξάνονται οι μισθοί. Πρόσθεσε ότι υπάρχει ακόμα ένα μέτρο στήριξης στο πρόγραμμα: Μείωση κατά μια μονάδα των ασφαλιστικών εισφορών την επόμενη τετραετία. Είναι πολύ σημαντικό αυτό και για τις επιχειρήσεις και για τους εργαζόμενους γιατί για στις επιχειρήσεις μειώνει το μισθολογικό κόστος.

Δεν μπορεί και δεν νοείται χαλαρή ψήφος την 21η Μαΐου, τόνισε ο κύριος Σκέρτσος.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις