Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Άκης Τσοχατζόπουλος: Ο πολυτελής γάμος στο Παρίσι που σήμανε την αρχή του τέλους

Άκης Τσοχατζόπουλος: Ο πολυτελής γάμος στο Παρίσι που σήμανε την αρχή του τέλους

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ένας από τους λίγους πολιτικούς που ο κόσμος τον αποκαλούσε με το μικρό του όνομα, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών, από ανακοπή καρδιάς. Μια από τις… ιστορίες της ζωής του είναι ο γάμος του με τη Βίκυ Σταμάτη στο Πάρισι.

Ο «ωραίος Μπρούμελ» του ΠΑΣΟΚ, όπως αποκαλούσαν φίλοι και εχθροί τον Άκη Τσοχατζόπουλο, χώρισε τη Γερμανίδα σύζυγό του Γκούντρουν Μολντενχάουερ, με την οποία παντρεύτηκαν το 1964 και απέκτησαν δυο παιδιά, για να παντρευτεί την κατά 35 χρόνια μικρότερή του Βίκυ Σταμάτη.

Ήταν 11 Ιουλίου του 2004, λίγους μήνες αφού το ΠΑΣΟΚ είχε χάσει την εξουσία, όταν ο Άκης Τσοχατζόπουλος έφτανε με μια μπλε Τζάγκουαρ στον ιερό ναό του Αγίου Φιλίππου στο Παρίσι. Δίπλα του στο πίσω κάθισμα του πολυτελούς αυτοκινήτου, η Βίκυ Σταμάτη.

Το ζευγάρι παντρεύτηκε με θρησκευτικό γάμο στο Παρίσι, παρουσία λίγων συγγενών και φίλων και με κουμπάρο τον Γάλλο πολιτικό Μισέλ Καντάς και με πολιτικό στη Θεσσαλονίκη.

Στον ίδιο ναό είχε παντρευτεί η Χριστίνα Ωνάση τον Τιερί Ρουσέλ και είχε γίνει η κηδεία της Μαρίας Κάλλας.

Δεν ήταν βέβαια η τελετή αυτή καθ’ αυτή που έφερε τα πρώτα προβλήματα για τον Άκη Τσοχατζόπουλου. Ήταν η πολυτελέστατη δεξίωση που ακολούθησε σε ένα από τα πιο γνωστά και ακριβά ξενοδοχεία στο Παρίσι: στο Four Seasons.

Λέγεται πως ο γάμος και η δεξίωση είχαν κοστίσει σχεδόν 2,4 δισ. δραχμές. Ήταν η αιτία για να αρχίσουν οι «μουρμούρες» στο ΠΑΣΟΚ για τον πολυτελή βιο του πρώη υπουργού, εκ των ιδρυτών του ΠΑΣΟΚ και του ανθρώπου που ήταν πολύ κοντά στον Ανδρέα Παπανδρέου.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος είχε «απαντήσει» τότε στο σάλο που είχε προκαλέσει ο πολυτελής γάμος του στο Παρίσι. «Διερωτώμαι πόσο μεγάλη πρόκληση ήταν ο γάμος μου, στις πραγματικές του διαστάσεις, με τη συμμετοχή 15 ατόμων και τη διαμονή μου για δύο ημέρες στο Παρίσι, απέναντι στο αισχρό μυθιστόρημα περί μυθικών δεξιώσεων με εκατοντάδες καλεσμένους», είχε πει σε συνέντευξή του στο Βήμα.

Χρόνια αργότερα και όταν είχαν αρχίσει οι δικαστικές περιπέτειες, η έρευνα στο σπίτι της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, οι κατασχέσεις, οι κατηγορίες για μίζες, η προφυλάκιση, η δίκη και η φυλακή, η Βίκυ Σταμάτη είχε υποστηρίξει πως ο Άκης Τσοχατζόπουλος ήθελε τον πολυτελή γάμο στο Παρίσι και όχι εκείνη.

«Ο σύζυγός μου είχε την επιθυμία ο γάμος να γίνει στη Νίκαια όμως τελικώς προτιμήθηκε το Παρίσι, διότι ο ορθόδοξος ναός στη Νίκαια λειτουργούσε περιστασιακά (όποτε βρισκόταν κληρικός). Επομένως τα όσα λέγονται και γράφονται για το συγκεκριμένο γεγονός είναι αυταπόδεικτα κακόπιστα καθώς και για οποιοδήποτε άλλο σημείο έχει λεχθεί», είχε πει. 

Φωτογραφίες αρχείου: Real News

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις