Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Αξιολόγηση υπουργών, Πρόεδρος της Δημοκρατίας και Λιβύη στο… «μπλοκάκι» του Μητσοτάκη

Αξιολόγηση υπουργών, Πρόεδρος της Δημοκρατίας και Λιβύη στο… «μπλοκάκι» του Μητσοτάκη

Τον κύκλο των επισκέψεών του στα υπουργεία ξεκινά σήμερα (15.01.2020) ο πρωθυπουργός, επιχειρώντας έναν πρώτο απολογισμό και την αξιολόγηση του πρώτου εξαμήνου για το κυβερνητικό έργο.

Η αρχή θα γίνει από το υπουργείο Τουρισμού, ενώ τις επόμενες ημέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί και άλλα υπουργεία: την Παρασκευή το υπουργείο Εργασίας – εν αναμονή και του νέου ασφαλιστικού – και την ερχόμενη Τρίτη το υπουργείο Παιδείας.

Click4more Οι ΗΠΑ… μίλησαν! Προκλητική η συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης! «Έχουν και τα νησιά δικαίωμα σε ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα»

Ενδιαμέσως, θα ψηφιστεί ο εκλογικό νόμος, ενώ δεν αποκλείεται πλέον ν’ ανακοινωθεί νωρίτερα και το όνομα του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας. Είναι δε πολύ πιθανό αυτό να συμβεί στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ την ερχόμενη Τρίτη, άλλως αμέσως μετά την επιστροφή του από το Νταβός, δηλαδή στις 25-26 Ιανουαρίου.

Την ίδια στιγμή και πέραν της παρουσίας του πρωθυπουργού στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, συνεχίζονται οι διεθνείς επαφές του κ. Μητσοτάκη, με πιο σημαντική αυτή με τον Εμανουέλ Μακρόν στο Παρίσι (29 Ιανουαρίου). Προβληματισμός υπάρχει, ωστόσο, για το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν προσκλήθηκε τελικώς στη διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη, παρά το γεγονός ότι υπεβλήθη σχετικό αίτημα, όπως επιβεβαίωσε και στο μπρίφινγκ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Click4more Κόντρα για τη διάσκεψη του Βερολίνου! «Φαιδρή η θεωρία ότι φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ – Δεν είναι η Τουρκία απομονωμένη, είναι η Ελλάδα απούσα»

Όπως υποστηρίζουν από την κυβέρνηση, η Ελλάδα, με ευθύνη της προηγούμενης κυβέρνησης, δεν συμμετείχε από την αρχή στις διπλωματικές επαφές και τις πολυμερείς συναντήσεις για την εδραίωση της πρωτοβουλίας για πολιτική λύση στη Λιβύη. Και η απάντηση σήμερα είναι οι επαφές τόσο στο επίπεδο του πρωθυπουργού όσο και στο επίπεδο του υπουργού Εξωτερικών, με τις οποίες – όπως λένε πάλι από την κυβέρνηση – η Ελλάδα δείχνει ότι δεν είναι απούσα από τις εξελίξεις. Αναφέρονται έτσι χαρακτηριστικά η επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, η συμφωνία για τον αγωγό EastMed και η διάσκεψη του Καΐρου.

Μολαταύτα, η ελληνική διπλωματία θα συνεχίσει να επιδιώκει ενεργά τη συμμετοχή της σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία για την πολιτική επίλυση του προβλήματος στη Λιβύη, είτε πρόκειται για τη λεγόμενη «Διαδικασία του Βερολίνου» είτε για όποια άλλη κίνηση, όπως διαβεβαιώνουν κυβερνητικές πηγές.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις