Πολιτική

Αλέξη απαίτησε από τους υπουργούς σου να επαναπατρίσουν τα χρήματά τους

Το νόμιμο δεν είναι και ηθικό είπα και θυμήθηκα τον κακομοίρη τον Γιώργο το Βουλγαράκη.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την ίδια ώρα το μυαλό μου άρχισε να μου κάνει παράξενα παιχνίδια. Ξεπήδησαν από το μακρινό σημείο ξεχασμένες αναμνήσεις για την ηθική και τον πατριωτισμό του Αχιλλέα, του Οδυσσέα και των άλλων ηρώων και ημίθεων και με έπιασε μία θλίψη.

Βρε, λέω που κατάντησαν οι Ελληνες. Από την προσωπική ηθική και τον πατριωτισμό των προγόνων τους, βρέθηκαν στο προσωπικό συμφέρον και στάχτη να γίνει η πατρίδα. Από την τιμή να κάνουν έργα για την πατρίδα, στα κόλπα να κλέβουν την πατρίδα. Τι κατάντια Δία μου.

Και επειδή αυτή η κολόνια κρατάει από την απελευθέρωση, λέω (μπορεί και να κάνω λάθος) πως τα 400 χρόνια τουρκοκρατίας μάλλον σας χάλασαν.
Και μα το Δία και όλους τους Ολύμπιους Θεούς σκέφτομαι να προτείνω στον Αλέξη κάτι ριζοσπαστικό, επαναστατικό θα έλεγα.

Να καλέσει πρώτα τους υπουργούς του να φέρουν τα χρήματα από το εξωτερικό στην Ελλάδα και στη συνέχεια να ζητήσει να κάνουν το ίδιο και οι υπόλοιποι πολιτικοί.

Ταυτοχρόνως, για να είναι όλα πεντακάθαρα και κάτασπρα σαν το χιόνι στον Ολυμπο,να γίνει εξονυχιστικός έλεγχος του ¨πόθεν έσχες¨ όλων των πολιτικών με χρήματα στο εξωτερικό. Προσπερνάω το ότι θα έπρεπε να το ζητήσουν οι ίδιοι για να γλιτώσουν τη ρετσινιά του φοροφυγά.

Και τότε θα μπορεί να καλέσει και τους πολίτες να σώσουν την πατρίδα επαναφέροντας στις τράπεζες τα χρήματα από το εξωτερικό και τα σεντούκια.

Αλέξη μου θα σου πω και το γνωστό και ολίγον γραφικό νεοελληνικό τσιτάτο. Αν ήμουν εγώ ήδη θα το είχα κάνει. Τόλμα κι΄ εσύ. Δείξε ότι είσαι διαφορετικός και θα κερδίσεις. Αλλοιώς… Κλάφτα Χαράλαμπε…

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γιώργος Σιακαντάρης: Η βελόνα του ΠΑΣΟΚ έχει κολλήσει και όχι λόγω του Ανδρουλάκη – Δέχομαι προσωπικές επιθέσεις γι’ αυτά που λέω από το 2010
«Δέχομαι το 2026 προσωπικές επιθέσεις για απόψεις που έχω εκφράσει από τις αρχές της δεκαετίας του 2010» γράφει στην ανάρτησή του
Γιώργος Σιακαντάρης
Μαρία Καρυστιανού: Αν νομοθετηθεί ο όρος γυναικοκτονία θα είναι σαν να λέω ότι η γυναίκα ανήκει στις ευάλωτες ομάδες
«Ο όρος γυναικοκτονία τονίζει τη διάκριση μεταξύ των γυναικών και των ανδρών. Τοποθετεί τη γυναίκα στις ευάλωτες ομάδες, Δεν πιστεύω ότι η γυναίκα είναι αδύναμο φύλο», υποστήριξε η πρόεδρος της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία»
Μαρία Καρυστιανού
9
Μπαράζ περιοδειών κορυφαίων υπουργών και στελεχών της ΝΔ σε όλη την Ελλάδα – «Εξόρμηση» για τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους
Τα «αναχώματα» στην Πελοπόννησο λόγω Σαμαρά, το τεστ του πρωθυπουργού για το ποιοι υπουργοί «ιδρώνουν τη φανέλα» και τα «γαλάζια» φροντιστήρια
Κυριάκος Μητσοτάκης 60
Ευρωπαϊκό μοντέλο και στις διατακτικές σίτισης, ζητά το ΠΑΣΟΚ
Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τονίζουν ότι η μηνιαία παροχή σίτισης στην Ευρώπη αντιστοιχεί μεσοσταθμικά στο 20% του κατώτατου μισθού, ενώ στην Ελλάδα περιορίζεται στο 12%-13%, κατατάσσοντας τη χώρα στην τελευταία θέση
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
Νέο επεισόδιο στην κόντρα Λατινοπούλου - Παϊτέρη: Η πρόεδρος της Φωνής Λογικής θυμήθηκε την ερώτηση του στον Τσακνή «αν είναι γύφτος»
Η κόντρα που ξεκίνησε από τηλεοπτικό πάνελ μεταφέρεται στα social media, με την πρόεδρο της Φωνής Λογικής να ανασύρει παλαιότερη συνέντευξη του τραγουδιστή
Παϊτέρης και Λατινοπούλου 5