Πολιτική

Αλέξη γερά με τσαμπουκά

Σε ποδοσφαιρικό γήπεδο δεν έχω πατήσει το πόδι μου. Όχι γιατί δεν μου αρέσει το άθλημα. Το αντίθετο μάλιστα. Αλλά σαν μάντης που είμαι γνωρίζω εκ των προτέρων το αποτέλεσμα, οπότε δεν έχει κανένα ενδιαφέρον να πάω. Αν με ρωτήσετε γιατί δεν παίζω τζόκερ, η απάντηση είναι απλή: Για λόγους δεοντολογίας των μάντεων.

Γνωρίζω, όμως, πως στις κερκίδες κυκλοφορεί ένα σύνθημα το οποίο θα ήθελα να απευθύνω στον πρωθυπουργό και να του πω: ¨Αλέξη γερά με τσαμπουκά¨ τόσο για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας όσο και στο θέμα της συμφωνίας με τους πιστωτές.

Σαν πολιτικός τώρα θα φανεί αν εκτός από το επικοινωνιακό χάρισμα διαθέτεις τη στόφα εκείνη από την οποία είναι φτιαγμένοι οι ηγέτες.

Γιατί Αλέξη (λόγω ηλικίας μου επιτρέπεις φαντάζομαι την οικειότητα) αν σε πάρουν αμπάριζα Λαφαζάνηδες και Καμένοι, κλάφτα Χαράλαμπε. Την έκαψες την καριέρα σου. Μία ζωή θα σε σέρνουν εκεί που θέλουν παριστάνοντας τους σκληρούς.

Γερά να κρατήσεις Αλέξη μου και στο μέτωπο το ευρωπαϊκό. Οι ακρότητες Καμένου και Αριστερής Πλατφόρμας μας στέλνουν στη δραχμή και δεν νομίζω να σε ψήφισε ο λαός γι΄ αυτό.

Αλλά και το άλλο. Καλύτερα να συμβιβαστείς με τους Ευρωπαίους (πάντως μέχρι τώρα καλά το πας, σου βγάζω τον …κότινο που φοράω από τότε που κέρδισα τον παγκόσμιο διαγωνισμό μαντικής τέχνης) παρά να υποχωρήσεις στους εσωτερικούς αντιπάλους. Γιατί οι δεύτεροι θα σου ταράζουν κάθε ώρα και στιγμή το νευρικό σύστημα, ενώ οι Ευρωπαίοι θα σου δώσουν το πικρό χάπι του συμβιβασμού μία φορά.

Εξάλλου Αλέξη μου, το ίδιο είναι να κυκλοφορείς με ευρώ στην τσέπη με το να κυκλοφορείς με δραχμή; Για σκέψου το. Το πρώτο είναι παγκόσμιο νόμισμα, σκληρό και τσιρικιτζίδικο, ενώ η καημένη δραχμούλα, συμπαθητική δεν λέω, αλλά νόμισμα της ψωροκώσταινας βρε Αλέξη μου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τηλεδιάσκεψη ηγετών για την προστασία ανηλίκων στο διαδίκτυο – Ευρωπαϊκή ηλικία ψηφιακής ενηλικίωσης πρότεινε ο Μητσοτάκης
O Πρωθυπουργός ενημέρωσε για την απόφαση της Ελλάδας να νομοθετήσει σύντομα την απαγόρευση πρόσβασης ανηλίκων κάτω των 15 ετών σε social media, μέτρο που θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2027
Κυριάκος Μητσοτάκης
«Μονομαχία» Μητσοτάκη – Ανδρουλάκη στη Βουλή: Τοξικότητα, Μυλωνάκης, υποκλοπές και ΟΠΕΚΕΠΕ στο επίκεντρο
Ο Πρωθυπουργός απαντώντας στο αίτημα του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ για εκλογές, σχολίασε ότι το θέτει με «σφιγμένο τρόπο» και επανέλαβε ότι οι κάλπες θα στηθούν στο τέλος της τετραετίας
Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Ανδρουλάκης 14
Κουτσούμπας κατά Μητσοτάκη για ΟΠΕΚΕΠΕ, υποκλοπές και κράτος δικαίου: «Είστε έκθετοι και δεν μπορείτε να το κρύψετε»
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ στη Βουλή, μιλώντας για «σάπιο κράτος» και για ένα πολιτικό σύστημα που, όπως είπε, υπηρετεί την εξουσία του κεφαλαίου και όχι τις ανάγκες του λαού
Δημήτρης Κουτσούμπας