Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Αλεξία Μπακογιάννη: Έκλεισα την τηλεόραση να μη βλέπουν τα παιδιά μου τον Κουφοντίνα

Αλεξία Μπακογιάννη
Φωτογραφία Αρχείου: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Μια απορία του γιου της και ο τρόπος αντίδρασής της στην άδεια που πήρε ο Δημήτρης Κουφοντίνας. Η Αλεξία Μπακογιάννη, για άλλη μια φορά, δεν έκρυψε την οργή της.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας επέστρεψε και μάλιστα νωρίτερα στις φυλακές, αλλά έδωσε… ραντεβού σε 60 μέρες, όταν θα έχει ξανά δικαίωμα για νέα άδεια. Η Αλεξία Μπακογιάννη δεν μπόρεσε, ούτε αυτή τη φορά, να κρύψει την οργή της για την 48ωρη άδεια του εκτελεστή της 17 Νοέμβρη.

«Εκεί που θες να προχωρήσεις γυρίζεις πίσω δεν κλείνει ο κύκλος πότε… Ξαναζείς όλο το φόβο και τον τρόμο, γίνεσαι ξανά 13 ετών, ξαναζείς το μίσος και την αγριάδα, αυτός είναι ο στόχος τους». Αυτό δήλωσε η Αλεξία Μπακογιάννη στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, το πρωί του Σαββάτου (11.11.2017), λίγο πριν ο Κουφοντίνας περάσει ξανά την πύλη των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού.

«Έκλεισα την τηλεόραση»

Η κόρη του Παύλου Μπακογιάννη, που έπεσε νεκρός τον Σεπτέμβριο του 1989, αποκάλυψε και πως αντέδρασε σε σχέση με τα παιδιά της. Πως έκλεισε την τηλεόραση για να μη βλέπουν τον εκτελεστή της 17 Νοέμβρη. «Δεν ξέρω τι να τους πω. Κι αυτά που έχω να τους πως δεν θέλω να τους τα πω. Δεν θέλω να γεμίσω την καρδιά τους με μίσος» τόνισε.

Ανέφερε δε, ότι όταν εξηγούσε το παραμύθι του Χάρι Πότερ στο γιο της λέγοντας ότι η αγάπη της μητέρας του προστάτεψε το μικρό μάγο, εκείνος τη ρώτησε: «”εσύ δεν αγαπούσες πολύ τον μπαμπά σου; Γιατί η αγάπη σου δεν τον προστάτεψε;”».

Ο Κουφοντίνας εκπαιδεύει την επόμενη γενιά τρομοκρατών

«Ο Κουφοντίνας τη διήμερη άδειά του την περνάει εκπαιδεύοντας και καθοδηγώντας την επόμενη γενιά τρομοκρατών. Ποιος θα πάρει την ευθύνη;» τόνισε η Αλεξία Μπακογιάννη.

Επέμεινε ότι το Συμβούλιο Φυλακών βάσει του νόμου προσμετρά και την προσωπικότητα στις άδειες που χορηγεί. «Τι προσωπικότητα έχει ο μεγαλύτερος κατά συρροή δολοφόνος μεταπολιτευτικά; Προ διμήνου ήταν παράνομο που το Συμβούλιο είχε γνωμοδοτήσει αρνητικά;» διερωτήθηκε.

«Τόσες δηλώσεις έχουν κάνει στην κυβέρνηση κατά της Δικαιοσύνης για την Ηριάννα, κατά του ΣτΕ. Ο Κοντονής το μόνο που έκανε ήταν να βρίσει τη μάνα μου αντί να πει ότι διαφωνεί πολιτικά για την άδεια. Έχουμε χάσει κάθε έννοια δικαίου σε αυτή τη χώρα» σημείωσε.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις