Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Αλέξης Γεωργούλης: Ποιά είναι η γυναίκα που φέρεται να τον κατήγγειλε για σεξουαλική παρενόχληση

Αλέξης Γεωργούλης: Ποιά είναι η γυναίκα που φέρεται να τον κατήγγειλε για σεξουαλική παρενόχληση
Φωτογραφία Αρχείου / ΑΠΕ - ΜΠΕ

Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ είναι η γυναίκα που φέρεται να έκανε καταγγελία εις βάρος του Αλέξη Γεωργούλη στις βελγικές Αρχές για σεξουαλική παρενόχληση, με τον ηθοποιό να παραιτείται από τη θέση του και από το κόμμα, κάνοντας λόγο για «συκοφαντική καταγγελία».

Ο Αλέξης Γεωργούλης υπέβαλε αίτημα άρσης της ευρωκοινοβουλευτικής του ασυλίας και παραίτησης του από την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και δήλωσε σε ανάρτησή του στα social media ότι πρόκειται για «ψευδή και συκοφαντική καταγγελία» ενώ εξηγεί για την απόφαση της παραίτησης του ότι «δεν θέλω επ’ ουδενί να επηρεάσω τον αγώνα που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, σε όλα τα επίπεδα».

Έτσι λοιπόν, έγινε γνωστό πως στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που εργάζεται στην Κομισιόν φέρεται να κατήγγειλε τον Αλέξη Γεωργούλη στις βελγικές Αρχές για σεξουαλική παρενόχληση. 

Πρόκειται για καταγγελία που, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, αφορά και υπόθεση κακοποίησης, δηλαδή και ξυλοδαρμό που φέρεται να έχει συμβεί πριν από τρία χρόνια.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα ζει μόνιμα στις Βρυξέλλες. 

Η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, ανακοίνωσε κατά την έναρξη των εργασιών της Ολομέλειας στο Στρασβούργο ότι υπάρχει αίτημα από τις βελγικές Αρχές για άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη.

«Έλαβα αίτημα από τις αρμόδιες Αρχές του Βελγίου για άρση της κοινοβουλευτικής ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη. Το αίτημα παραπέμπεται την επιτροπή νομικών υποθέσεων» ανέφερε η κ. Μέτσολα.

Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η ευρωομάδα του κόμματος ανακοίνωσαν πως ο Αλέξης Γεωργούλης τίθεται εκτός «δεδομένης της ανάγκης να διαλευκανθεί πλήρως η σχετική υπόθεση».

Η πρώτη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ:

«Η υπόθεση για την οποία ζητήθηκε η άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., Αλέξη Γεωργούλη, αφορά σοβαρά ποινικά αδικήματα και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται πρωτίστως από τον ελεγχόμενο από τη δικαιοσύνη. Κανείς άλλος δεν έχει δώσει πολιτικές προεκτάσεις παρά μόνο ο ίδιος.

Το αίτημα άρσης της ασυλίας του κ. Γεωργούλη είναι προϊόν έρευνας των βελγικών αρχών έπειτα από καταγγελία, που έγινε το 2020.

Οι διαδικασίες που ακολουθούν οι βελγικές αρχές, εναπόκεινται στη δική τους αρμοδιότητα και δεν «υπαγορεύονται» από τρίτους, όπως υπονοούν κάποιοι δήθεν δικαιωματιστές».

Η Ανακοίνωση της ευρωομάδας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία:

«Ο Ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης τίθεται εκτός της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, σε συνέχεια της ενημέρωσης που είχαμε σήμερα για καταγγελία εις βάρος του και δεδομένης της ανάγκης να διαλευκανθεί πλήρως η σχετική υπόθεση».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία:

«Ο ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης τίθεται εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε συνέχεια της ενημέρωσης που είχαμε σήμερα για καταγγελία εις βάρος του και δεδομένης της ανάγκης να διαλευκανθεί πλήρως η σχετική υπόθεση».

Απαντήσεις ζητά η ΝΔ

Απαντήσεις ζητά η ΝΔ από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με την καταγγελία κατά του Αλέξη Γεωργούλη. Η Νέα Δημοκρατία διερωτάται «σε τι ακριβώς αφορά η καταγγελία; Έγινε σήμερα για πρώτη φορά; Ο κ. Γεωργούλης παραιτήθηκε όπως λέει ο ίδιος ή αποπέμφθηκε όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ;».

«Επειδή, προφανώς, οι λόγοι που οδηγούν έναν ευρωβουλευτή εκτός κόμματος είναι εξαιρετικά σοβαροί, οι πολίτες αναμένουν απαντήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ», καταλήγει η ΝΔ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Γεωργούλης σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι παραιτήθηκε από την ευρωομάδα και από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ύστερα από αίτημα για άρση της ασυλίας του. Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι τέθηκε εκτός κόμματος ύστερα από ενημέρωση που είχαν σήμερα για καταγγελία εις βάρος του.

»Σε τι ακριβώς αφορά η καταγγελία; Έγινε σήμερα για πρώτη φορά; Ο κ. Γεωργούλης παραιτήθηκε όπως λέει ο ίδιος ή αποπέμφθηκε όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ;

»Επειδή, προφανώς, οι λόγοι που οδηγούν έναν ευρωβουλευτή εκτός κόμματος είναι εξαιρετικά σοβαροί, οι πολίτες αναμένουν απαντήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις