Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Αλέξης Γεωργούλης: Και δεύτερη επιστολή στην Ρομπέρτα Μέτσολα για την άρση της ασυλίας του

Αλέξης Γεωργούλης: Και δεύτερη επιστολή στην Ρομπέρτα Μέτσολα για την άρση της ασυλίας του

Ο Αλέξης Γεωργούλης ζητά την άρση της ασυλίας του ώστε να κληθεί ενώπιον των δικαστικών αρχών για την υπόθεση του βιασμού και του ξυλοδαρμού της Ελένης Χρονοπούλου.

Μάλιστα στις 8 Μαΐου ορίζεται εισηγητής για την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου.
Από την ανακοίνωση των Βέλγων δικηγόρων του Αλέξη Γεωργούλη προκύπτει ότι δεν υπάρχει πρόσβαση στη δικογραφία, γεγονός που δεν είναι κάτι περίεργο καθώς αυτή τη στιγμή είναι σε ισχύ η ασυλία του.

Ο κ. Γεωργούλης για να κληθεί ενώπιον δικαστικών αρχών, πρέπει πρώτα να αρθεί η ασυλία του και μετά να υπάρξει ακρόαση σε επίπεδο δικαστηρίου, ενώ είναι άγνωστο- ακόμα- το πότε θα συζητηθεί στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η υπόθεση, δηλαδή αν θα είναι στα τέλη Απριλίου ή αν θα πάει στις 30 Μαΐου.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους των Βρυξελλών, θα διευκολύνει τη διαδικασία της άρσης της ασυλίας το γεγονός πως ο Αλέξης Γεωργούλης έχει ζητήσει και ο ίδιος να αρθεί η ασυλία του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, ο Αλέξης Γεωργούλης έστειλε την προηγούμενη Τρίτη και δεύτερη επιστολή στην κ. Ρομπέρτα Μέτσολα, ζητώντας της να συμβάλλει όσο μπορεί στο να επισπευστούν οι διαδικασίες της άρσης.

Η υπερασπιστική γραμμή του Αλέξη Γεωργούλη

Ο Αλέξης Γεωργούλης χαράσσει ήδη την υπερασπιστική του γραμμή που κινείται σε δύο άξονες: Να καταθέσει όσο πιο γρήγορα γίνεται επιμένοντας στην αθωότητα του και να αποδέιξει ότι υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα πίσω από τη δημοσιοποίηση, καθώς ήρθε στο “φως” λίγο πριν από τις εκλογές.
Σύμφωνα με το ποινικό σύστημα του Βελγίου και στην υποθετική περίπτωση καταδίκης του, ο Αλέξης Γεωργούλης αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης από 5 έως 10 χρόνια.

Η πρώτη του αντίδραση στην καταγγελία της Ελένης Χρονοπούλου

Το STAR μετέδωσε και την πρώτη αντίδραση του Αλέξη Γεωργούλη, όταν πληροφορήθηκε για την καταγγελία της Ελένης Χρονοπούλου. Σύμφωνα με όσα είπε ο φίλος του, Γρηγόρης Καλλάγιας, ο ευρωβουλευτής βρισκόταν στον Αγιόκαμπο: “Δεν φαινόταν να τον απασχολεί κάτι. Μέχρι τις 3 η ώρα βρισκόμασταν στην παραλία, περπατούσαμε, τραγουδούσαμε. Δεν φαινόταν κάτι, ότι έχει πρόβλημα. Το πρόβλημα το κατάλαβα την άλλη ημέρα το πρωί γιατί τον πήρα τηλέφωνο γιατί άργησε να έρθει στα γενέθλια της κόρης μου. Του λέω “Αλέξη πού είσαι;”, “Επάνω στη μάνα μου”, μου λέει, “δεν άκουσες;”, “Άκουσα”…”.
Όπως είπε ο Γρηγόρης Καλλάγιας, ο Αλέξης Γεωργούλης του είπε χαρακτηριστικά: “Πάω να ενημερώσω τη μάνα μου μην πάθει τίποτα, μην μάθει από την τηλεόραση αυτό που θα ακούσει”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις