Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Αλέξης Γεωργούλης: Οι δυο καταθέσεις της Ελένης Χρονοπούλου το 2020 – Γιατί οι δικηγόροι του ευρωβουλευτή δεν πήραν τη δικογραφία

Αλέξης Γεωργούλης: Οι δυο καταθέσεις της Ελένης Χρονοπούλου το 2020 – Γιατί οι δικηγόροι του ευρωβουλευτή δεν πήραν τη δικογραφία

Τουλάχιστον δυο φορές έχει καταθέσει η Ελένη Χρονοπούλου για την υπόθεση του βιασμού και του ξυλοδαρμού από τον πρώην ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Γεωργούλη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star η πρώτη κατάθεση δόθηκε τον Ιανουάριο του 2020, όταν η κ. Χρονοπούλου καταγγέλει τον βιασμό και τις σωματικές βλάβες και αναφέρει την ιδιότητα του Αλέξη Γεωργούλη, αλλά όχι το όνομά του.

Και αυτό γιατί αν έδινε το όνομα εκείνη τη στιγμή τότε ο Αλέξης Γεωργούλης θα έπρεπε να συλληφθεί καθώς το συγκεκριμένο αδίκημα είναι αυτόφωρο.

Ακολουθεί η δεύτερη κατάθεση τον Μάιο του 2020 και τότε η Ελένη Χρονοπούλου δίνει το όνομα του Αλέξη Γεωργούλη, όμως ο πρώην, πλέον, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούσε να συλληφθεί καθώς είχε περάσει η διαδικασία του αυτοφώρου.

Ακόμη η δικογραφία περιλαμβάνει τα ιατρικά έγγραφα από το νοσοκομείο των Βρυξελλών που προσκόμμισε η κ. Χρονοπούλου, ενώ οι δικηγόροι του Αλέξη Γεωργούλη θα μάθουν αν υπάρχουν και μάρτυρες που έχουν καταθέσει για την υπόθεση.

Μάλιστα η πλευρά της Ελένης Χρονοπουλου παρακολουθεί τις εξελίξεις σε μια έρευνα που κράτησε σχεδον τρία χρόνια και που ακόμα δεν εχει ολοκληρωθεί.

Οι δικηγόροι του Γεωργούλη δεν πήραν τη δικογραφία

Οι δικηγόροι του Αλέξη Γεωργούλη δεν είχαν πρόσβαση τελικά σήμερα στη δικογραφία καθώς όπως τους είπαν βρίσκεται σε εξέλιξη ακόμα η άρση της ασυλίας του, η οποία μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 3 μήνες.

Ο Αλέξης Γεωργούλης έχει δηλώσει πως θέλει να γίνει η άρση της ασυλίας και από την στιγμή που το έχει ζητήσει τότε οι διαδικασίες θα επισπευστούν αλλά μέχρι τότε δεν θα δοθούν στοιχεία της υπόθεσης.

Στο μεταξύ στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι δικηγόροι του Αλέξη Γεωργούλη, αμφισβητούν επίσημα τις κατηγορίες της καταγγέλλουσας και αφήνουν αιχμές για το χρονοδιάγραμμα της καταγγελίας, που όπως λένε γίνεται λίγο πριν τις εθνικές εκλογές.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής: 

«Στις αρχές Απριλίου 2023, ο Αλέξης Γεωργούλης έμαθε έκπληκτος, με αφορμή την αίτηση για την άρση της βουλευτικής ασυλίας του ότι η κυρία Χρονοπούλου είχε καταθέσει μήνυση εις βάρος του, κατηγορώντας τον για ασελγείς πράξεις που φέρονται να έλαβαν χώρα τον Ιανουάριο του 2020 στις Βρυξέλλες. Οι ισχυρισμοί αυτοί αμφισβητούνται επίσημα. Ο κ. Γεωργούλης αντικρούει τις κατηγορίες της κυρίας Χρονοπούλου από κάθε άποψη.

Ο Αλέξης Γεωργούλης έχει ζητήσει την άρση της βουλευτικής του ασυλίας ώστε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση. Έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στις βελγικές αρχές για την αποκατάσταση της αλήθειας. Μέσω των δικηγόρων του, ζήτησε να ακουστεί από τις ανακριτικές υπηρεσίες προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τις κατηγορίες. Αναμένει την κλήση, παραμένει στη διάθεση των βελγικών αρχών και ελπίζει ότι αυτό μπορεί να γίνει το συντομότερο δυνατό.

Ο κ. Γεωργούλης δεν μπορεί παρά να ανησυχεί για τη χρονική στιγμή της έρευνας και λυπάται βαθύτατα. Πράγματι, ενώ τα γεγονότα και η καταγγελία χρονολογούνται από το 2020, είναι λυπηρό το γεγονός ότι μόλις 3 χρόνια αργότερα η καταγγελία αυτή δημοσιοποιείται – ακριβώς λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές στην Ελλάδα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η βελγική νομοθεσία κατοχυρώνει το απόρρητο της έρευνας και δεν επιτρέπει την αποκάλυψη του περιεχομένου μιας προκαταρκτικής έρευνας στο κοινό.

Ο κ. Γεωργούλης και ο συνήγορός του δεν είχαν πρόσβαση στο φάκελο και δεν θα γίνει κανένα περαιτέρω σχόλιο σε αυτό το στάδιο».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις