Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Αλέξης Γεωργούλης: Οι επόμενες κινήσεις του μέχρι την άρση ασυλίας του

Αλέξης Γεωργούλης: Οι επόμενες κινήσεις του μέχρι την άρση ασυλίας του

Σε συνεχή επικοινωνία με τους τρεις δικηγόρους του στο Βέλγιο και την Ελλάδα βρίσκεται ο ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης, περιμένοντας να του δοθεί το “πράσινο φως”, προκειμένου να καταθέσει στις βελγικές αρχές για την καταγγελία που έκανε η Ελένη Χρονοπούλου σε βάρος του για βιασμό και ξυλοδαρμό. 

Με δεδομένο ότι οι δικηγόροι του δεν γνωρίζουν το περιεχόμενο της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί σε βάρος του και κυρίως των σωματικών βλαβών που έχουν διαπιστωθεί στην Ελένη Χρονοπούλου, ο Αλέξης Γεωργούλης συλλέγει στοιχεία, τα οποία θα επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς του για όσα συνέβησαν στις Βρυξέλλες τον Ιανουάριο του 2020.   

Σε αντίθεση με το γραφείο της Εύας Καϊλή, το γραφείο του Αλέξη Γεωργούλη δεν έχει σφραγιστεί, καθώς οι βελγικές αρχές δεν χρειάζεται να το ερευνήσουν. Η άρση της ασυλίας του αναμένεται να καθυστερήσει, καθώς ούτε την Τρίτη (25.04.2023) θα οριστεί εισηγητής για τον φάκελο του στη νομική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σημειώνεται ότι, έφόσον το αδίκημα φέρεται να έχει πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες, και εκεί έγινε η μήνυση, οι βελγικές δικαστικές αρχές είναι αποκλειστικά αρμόδιες για να κρίνουν την αθωότητα ή την ενοχή του ευρωβουλευτή.

«Δεν είναι βίαιος, δεν ξέρω πώς έμπλεξε»

Παιδικός φίλος του, μιλώντας στο STAR, τόνισε: «Ο Αλέξης δεν είναι βίαιος, δεν είναι κακοποιητής. Σέβομαι και την πλευρά του θύματος, αλλά για να μαλώσεις με τον Αλέξη πρέπει να έχεις μεταπτυχιακό. Δεν έχει με κανέναν έχθρα ποτέ δεν είχε, και με τις συντρόφους του που είχε στο παρελθόν έχει τις καλύτερες σχέσεις και όλοι τον αγαπάνε. Τώρα γιατί έμπλεξε σε αυτόν τον κυκεώνα δεν μπορώ να το ξέρω. Ζούσε το όνειρό του, την καριέρα του, δεν ήξερε τίποτα απολύτως…. χωρίς να θέλω να πω κάτι μεμπτό για την άλλη πλευρά. Πιστεύω ότι η αλήθεια θα λάμψει, η δικαιοσύνη θα τα βρει για ποιον λόγο έγιναν όλα αυτά».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις