Πολιτική

Αλέξης Γεωργούλης: Συζητήθηκε η άρση ασυλίας του για πρώτη φορά στο Ευρωκοινοβούλιο

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η άρση της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη, μετά την καταγγελία που έκανε σε βάρος του η Ελένη Χρονοπούλου για βιασμό και ξυλοδαρμό, συζητήθηκε για πρώτη φορά σήμερα, στην αρμόδια επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου.

Όπως μετέδωσε το STAR, αν και ο ίδιος κλήθηκε να παραστεί, με επιστολή του απάντησε ότι δε θα δώσει το παρών, καθώς επιθυμεί να προχωρήσουν οι διαδικασίες και να αρθεί η ασυλία του το συντομότερο.

Η παραπομπή του θέματος στη ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου αναμένεται να γίνει σε έναν με δύο μήνες. Εισηγητής στην Επιτροπή θα είναι ο Πολωνός Αντρέι Χαλίτσκι από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Ο Αλέξης Γεωργούλης έχει αποστείλει τρεις επιστολές στην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, για την επίσπευση της διαδικασίας άρσης ασυλίας του.

Η Σταματία Μαλλά, δικηγόρος του Αλέξη Γεωργούλη, δήλωσε για το αίτημα άρσης της ασυλίας του, από τον ίδιο τον ευρωβουλευτή: «Ο ίδιος επιθυμεί η άρση της ασυλίας του να γίνει το συντομότερο και για το λόγο αυτό, παρότι κλήθηκε από την Επιτροπή να εκθέσει τις απόψεις του, δήλωσε και πάλι την επιθυμία του να αρθεί η ασυλία του χωρίς ακρόαση, προς επίσπευση των διαδικασιών, προκειμένου να προχωρήσει η υπόθεση το συντομότερο δυνατό».

Σύμφωνα με το περιβάλλον του είναι ήρεμος και απολαμβάνει τις αγαπημένες του συνήθειες ειδικά στην ιδιαίτερη πατρίδα του τη Λάρισα όπου βρέθηκε για 10 ημέρες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αντώνης Σαμαράς για Κωνσταντίνο Τσουκαλά: «Μακριά από ιδεολογικές μεμψιμοιρίες αποχαιρετώ με συγκίνηση τον σπουδαίο, πολιτικό στοχαστή»
Ο πρώην πρωθυπουργός αποχαιρέτησε τον διακεκριμένο ακαδημαϊκό, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών, υπογραμμίζοντας τη συμβολή του στη μελέτη της ελληνικής κοινωνίας
Κωνσταντίνος Τσουκαλάς
Ρένα Δούρου: «Η Τουρκία επαναφέρει τις γκρίζες ζώνες» – Πυρά στην κυβέρνηση για τα ελληνοτουρκικά
Η πρόεδρος της ΚΟ και τομεάρχισσα Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί το Μαξίμου ότι παραμένει σε ρόλο «σχολιαστή / παρατηρητή», την ώρα που η Άγκυρα επαναφέρει τις αμφισβητήσεις της στο Αιγαίο και επιμένει στη «Γαλάζια Πατρίδα»
Η Ρένα Δούρου
ΠΑΣΟΚ κατά Πιερρακάκη: «Απύθμενο θράσος, κρατήσαμε τη χώρα στο ευρώ» – «Θα ήταν υπουργός της δραχμής»
Σφοδρή απάντηση στη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών - «Δεν δεχόμαστε υποδείξεις από πολιτικούς που περιφέρουν τις φιλοδοξίες τους από το ένα κόμμα στο άλλο»
Κυριάκος Πιερρακάκης 16
Γιάννης Λοβέρδος: «Ανυπόστατα» τα τουρκικά θαλάσσια πάρκα – «Η Ελλάδα δεν απειλείται από κανέναν»
Ο υφυπουργός Εξωτερικών για τις νέες κινήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο και τις αντιδράσεις για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) - «Αδιανόητο» να επιχειρήσει η Αγκυρα να εμποδίσει την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου
Γιάννης Λοβέρδος 7
Η ΕΛ.Α.Σ. ανοίγει στεγαστικό μέτωπο με την κυβέρνηση για την «μαύρη τρύπα» των 14.000 σπιτιών
Μόλις 9.000 Βεβαιώσεις Επιλεξιμότητας λίγο πριν κλείσει η πλατφόρμα - Για «χάσμα» ανάμεσα στις εξαγγελίες και στο πραγματικό αποτέλεσμα μιλά η αντιπολίτευση, ζητώντας παράταση και πλήρη δημοσιοποίηση των στοιχείων
Ακίνητα