Τρίτη, 30 Απρ.
17oC Αθήνα

Αλλο ένα νέο παράθυρο ευκαιρίας για τη χώρα…

Αλλο ένα νέο παράθυρο ευκαιρίας για τη χώρα…

Την ανάγκη να αξιοποιηθούν στο έπακρο οι αποφάσεις της προσφατης συνόδου της ευρωζώνης, επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη, κάνοντας λόγο για «ένα νέο “παράθυρο” ευκαιρίας για τη χώρα».

«Βρισκόμαστε τώρα σε μία πολύ λεπτή φάση προετοιμασίας, ώστε να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα», πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος και παρατήρησε ότι «η αντιπολίτευση πρέπει να έχει πλήρη ενημέρωση, γιατί πάνω στην πλήρη ενημέρωση, πάνω στην ειλικρινή και έντιμη σχέση κυβέρνησης- αντιπολίτευσης, μπορεί και πρέπει να οικοδομηθεί μία πανεθνική προσπάθεια».

Σημείωσε επίσης ότι η συγκυρία είναι πολύ δύσκολη όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για άλλες χώρες της Ευρωζώνης, αναφέρθηκε στην Ιταλία και την Ισπανία και κατέληξε: «Υπάρχει μία πίεση στην καρδιά του ευρώ».

«Η κατάσταση της χώρας είναι εξαιρετικά κρίσιμη», σχολίασε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ. «Πήραμε μία ανάσα πριν από ένα μήνα, η οποία για να έχει διάρκεια, εξαρτάται από την σοβαρότητα όλων μας. Τόσο της κυβέρνησης, η οποία πρέπει να συνδιάσει τη σοβαρότητα και τη στιβαρότητα, όσο και της αντιπολίτευσης, η οποία πρέπει να αντιληφθεί ότι η συνδρομή της στην επιτυχία του σχεδίου διασώσεως της χώρας περνάνει και από τη δική της αντίληψη», πρόσθεσε.

Ειδικά για τη στάση του ΛΑΟΣ, ο κ. Καρατζαφέρης έσπευσε να επισημάνει ότι επικρίνει όταν κρίνει ότι είναι απαραίτητο και στηρίζει αν κρίνει ότι πρέπει να το κάνει προς όφελος της χώρας.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε