Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Amber Alert: Ο Τόσκας δεν μπορεί να βρει μεγάλα λάθη επιχειρησιακά! Μπορείτε να βοηθήσετε;

Amber Alert: Ο Τόσκας δεν μπορεί να βρει μεγάλα λάθη επιχειρησιακά! Μπορείτε να βοηθήσετε;
Φωτογραφίες από: Eurokinissi

– Κρανίου τόπος η χώρα, εκτός τόπου και χρόνου η ηγεσία της! Θλίψη για την επίσημη εικόνα και την ασέβεια στα θύματα από τις φωτιές
– Σε μια δίχως προηγούμενο “παράσταση” η κρατική αντιπροσωπεία μας πληροφόρησε πως όλα πήγαν… ρολόι
– Πως δεν θα έκαναν τίποτα διαφορετικά, πως δήλωσαν παραιτήσεις, πως… και λίγους θρηνήσαμε
– 84 είναι οι νεκροί από τον πύρινο όλεθρο και η λέξη συγγνώμη δεν ακούστηκε ποτέ – Η λέξη υπερηφάνεια, αντιθέτως, έγινε “καραμέλα”
– Όλα όσα ειπώθηκαν στην συνέντευξη – ντροπή με βίντεο και φωτογραφίες που θα μείνουν στην ιστορία

Αυτό δεν ήταν συνέντευξη Τύπου. Ήταν… τύπου συνέντευξη, με την εικόνα που έβγαλε η ηγεσία της χώρας (Τόσκας, Τζανακόπουλος) της αστυνομίας και της πυροσβεστικής να προκαλεί θλίψη. 84 άνθρωποι πέθαναν μαρτυρικά στις φωτιές, άγνωστο πόσοι αγνοούνται, καθώς επίσης και η λέξη συγγνώμη.

Η λέξη που δεν αγνοείται, είναι η “υπερηφάνεια” και κάθε πιθανό παράγωγό της που ακούστηκε στα 99 βασανιστικά λεπτά που οι κ.κ. Τόσκας, Τζανακόπουλος, Τσουβάλας και Τερζούδης επιχείρησαν να μας… πείσουν πως όλα είναι καλώς καμωμένα. Πως τίποτα καλύτερο δεν μπορούσε να γίνει. Σχεδόν πως… ευτυχώς σώθηκαν όσοι σώθηκαν.

Και τι δεν ακούσαμε.

– Τον αρχηγό της πυροσβεστικής να ξεκαθαρίζει πως δεν θα έκανε τίποτε διαφορετικά.
– Τον αρχηγό της αστυνομίας να λέει πως αν γινόταν κάτι άλλο, θα βλέπαμε 1.000 αυτοκίνητα με νεκρούς στην Μαραθώνος.
– Τον Δημήτρη Τζανακόπουλο να… τσαμπουκαλεύεται με δημοσιογράφους, λέγοντας πως θα απαντήσει όπως θέλει εκείνος.
– Τον Νίκο Τόσκα να λέει επί λέξει: “Δεν μπορώ να βρω μεγάλα λάθη επιχειρησιακά“.
Όλους τους, να δηλώνουν με κάθε αφορμή υπερήφανοι, σε ένα άνευ προηγουμένου “σόου” αυτο-αποθέωσης και αποποίησης ευθυνών.

Υπήρχαν όμως και… slides, εικόνες. Βίντεο που δεν έπαιζαν με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο να ζητά το… VAR για να τα δούμε. Με κακό ήχο. Με μια ανοργανωσιά που αποτέλεσε μια θλιβερή αντανάκλαση της ευρύτερης ανοργανωσιάς της χώρας απέναντι στην τραγωδία.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε ότι έθεσε αμέσως μετά την τραγωδία την παραίτησή του στην διάθεση του πρωθυπουργού. Εκείνος του απάντησε πως τώρα είναι η ώρα της μάχης. Επίσης είπε πως υπάρχουν “σοβαρές ενδείξεις για εγκληματικές ενέργειες που αφορούν εμπρησμό”. Δεν επεκτάθηκε, ωστόσο, παρουσιάζοντας κάποιο στοιχείο που να πιστοποιεί αυτόν τον ισχυρισμό.

Τόσκας

Αυτό, σε συνδυασμό με τις αμέτρητες -κυριολεκτικά- αναφορές στον… κακό μας τον καιρό, τους μανιασμένους ανέμους και την… πολυκοσμία (!) στο Μάτι, ήταν ουσιαστικά η “υπερασπιστική γραμμή” των τεσσάρων, απέναντι στο εξής αμείλικτο ερώτημα που στοιχειώνει την χώρα από την Δευτέρα: Γιατί πέθαναν τόσοι άνθρωποι;

Δείτε στην συνέχεια του κειμένου ολόκληρη την συνέντευξη Τύπου που θα μείνει στην ιστορία για… όλους τους λάθος λόγους

Ο Τόσκας, οι (χωρίς αποδείξεις) εμπρηστές και η παραίτηση

«Υπάρχουν στοιχεία σοβαρά που δείχνουν εγκληματική ενέργεια για την έναρξη των πυρκαγιών, δεν ξέρω τη στόχευση . Υπάρχουν όχι απλά ενδείξεις αλλά στοιχεία σοβαρά που δείχνουν εγκληματική ενέργεια. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, στο αρμόδιο τμήμα της Πυροσβεστικής δεν πρέπει να πούμε τίποτα παραπάνω» δήλωσε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας στην έκτακτη συνέντευξη τύπου.

Click4more: Ντοκουμέντο: Εδώ ξεκίνησαν οι φονικές φωτιές! Τα τρία σημεία και τα ερωτηματικά – video [pics]

Για να συνεχίσει, λέγοντας το… αμίμητο: «Προσπαθώ και για λόγους συνειδησιακούς να βρω τα λάθη, αλλά επιχειρησιακά δεν βρίσκω μεγάλα λάθη. Για λόγους συνειδησιακούς έθεσα την παραίτησή μου στον πρωθυπουργό, αλλά μου είπε την «ώρα της πάλης συνεχίζουμε» και δεν την έκανε δεκτή».

«Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε την αυτοθυσία και αυταπάρνηση πυροσβεστών αλλά και πολιτών και εθελοντών που βοήθησαν τον περιορισμό των απωλειών» τόνισε ο κ. Τόσκας.

Οι… εντολές του Τσίπρα μετά τις φωτιές

“Από την πρώτη στιγμή ο πρωθυπουργός είχε δώσει εντολή να διερευνηθούν ταχύτατα και μεθοδικά όλα τα στοιχεία και να μην μείνει τίποτε αναπάντητο”, δήλωσε παράλληλα ο Δημήτρης Τζανακόπουλος στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου.

Ανακοίνωσε ότι κατόπιν της επιβεβαίωσης από μικτά κλιμάκια της Πυροσβεστικής και του Στρατού, των πληροφοριών που συλλέχθηκαν από δορυφόρους αναφορικά με τις εστίες των πυρκαγιών, ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή να διαβιβαστεί ο φάκελος των σχετικών στοιχείων στις δικαστικές αρχές, καθώς και να διεξαχθεί η σημερινή συνέντευξη τύπου προκειμένου όλα τα αποδεικτικά στοιχεία να τεθούν σε γνώση του ελληνικού λαού.

Click4more: Ξεχειλίζει η αγανάκτηση: “Έκαναν νεκροταφείο το Μάτι και δεν παραιτήθηκε κανείς” – “Λέει ψέμματα ο Ψινάκης” – video

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι με την Πυροσβεστική, την Αστυνομία, τον Στρατό και τις άλλες διοικητικές αρχές να εξακολουθούν με αμείωτη ένταση να δίνουν τη δύσκολη μάχη για την αντιμετώπιση των συνεπειών των καταστροφικών πυρκαγιών που οδήγησαν στον άδικο χαμό δεκάδων συνανθρώπων μας, παράλληλη υποχρέωση της κυβέρνησης και των αρχών είναι να διερευνήσουν ενδελεχώς τα αίτια της τραγωδίας αλλά και να ενημερώνουν τους πολίτες για την πορεία των ερευνών.

Ο κ. Τζανακόπουλος ενημέρωσε ότι σε αυτό το πλαίσιο συνεδρίασε πριν από λίγο υπό τον πρωθυπουργό διυπουργική επιτροπή προκειμένου να εξετάσει τα στοιχεία που συνέλεξαν όλες οι αρμόδιες αρχές για τα αίτια των καταστροφικών πυρκαγιών, μετά από εντολές που είχε δώσει.

Οι εντολές στον Πάνο Καμμένο

Ανέφερε ειδικότερα ότι ο πρωθυπουργός είχε δώσει εντολή στον υπουργό Άμυνας ο οποίος επικοινώνησε με σύμμαχες χώρες και ζήτησε στοιχεία τόσο από δορυφόρους όσο και από UAV προκειμένου να εξακριβωθούν με ακριβή τρόπο τα στίγματα των πρώτων εστιών φωτιάς τόσο στην Κινέτα όσο και στο Νταού Πεντέλης.

Επίσης είχε δώσει εντολή στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής να ενεργοποιήσει τον ΕΛΔΟ, ο οποίος με τη σειρά του πήρε όλα τα διαθέσιμα στοιχεία από ευρωπαϊκά και διεθνή δορυφορικά συστήματα.

Κατόπιν της συλλογής όλων των πληροφοριών αξιολογήθηκαν τα πρώτα στοιχεία και ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή να μικτά κλιμάκια της Πυροσβεστικής και του Στρατού να ελέγξουν τα σημεία.

Click4more: Λύγισαν και οι ιατροδικαστές: Σταυρουδάκια και βέρες στα απανθρακωμένα σώματα – video

Τα κλιμάκια επιβεβαίωσαν τα στοιχεία των δορυφόρων καθώς βρήκαν τα ίχνη των εστιών από όπου ξεκίνησαν οι πυρκαγιές, ακριβώς εκεί που τα στίγματα των δορυφόρων έδωσαν τις σχετικές πληροφορίες. Πρόσθεσε ότι οι άνδρες της πυροσβεστικής έχουν ξεκινήσει έρευνες οι οποίες συνεχίζονται.

Ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε, τέλος, ότι ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή να διαβιβαστεί σχετικός φάκελος με τα στοιχεία στις δικαστικές αρχές, καθώς και να διεξαχθεί η συνέντευξη Τύπου προκειμένου όλα τα αποδεικτικά στοιχεία που έχει στη διάθεση της η κυβέρνηση να τεθούν σε γνώση του ελληνικού λαού.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Eurokinissi

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις