Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

Άμεσα η τροπολογία που θα καταργήσει την… τροπολογία για τα δικαστήρια

Φωτογραφία Eurokinissi (Αρχείου)
Φωτογραφία Eurokinissi (Αρχείου)

Το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης που θα καταργεί την ψηφισμένη τροπολογία που διέθετε χώρους των ολυμπιακών ακινήτων στο Παλαιό Φάληρο για τη δημιουργία δικαστικών αιθουσών για τη διεξαγωγή μεγάλων δικών. Η τροπολογία «αξιοποίησης» ολυμπιακών ακινήτων, που ψηφίστηκε μόλις την περασμένη Κυριακή, δημιούργησε… (μίνι) ενδοκυβερνητική κρίση καθώς οι Ανεξάρτητοι Έλληνες διαφώνησαν.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος ανακοίνωσε ότι σύντομα θα φτάσει στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα… αυτοακυρωθεί η κυβέρνηση. Αυτό είπε στη Βουλή, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέα Λοβέδρου.

Πρόσθεσε πως την ερχόμενη εβδομάδα θα επιθεωρήσει τους νέους χώρους στο Ρούφ, τους οποίους έχει αντιπροτείνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος.

Να υπενθυμίσουμε πως σε αυτή την τροπολογία «εκχώρησης» των χώρων του Παλαιού Φαλήρου είχε αντιταχθεί ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Βασίλης Κόκκαλης και μια ημέρα μετά την ψήφισης της είχε καταθέσει αντι- τροπολογία για την «ακύρωσή» της που όμως η κυβέρνηση δεν έκανε δεκτή, κάτι που είχε ερμηνευθεί και ως «τζαρτζάρισμα» μέσα στους κόλπους της συγκυβέρνησης.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, θέλοντας να «ισορροπήσει» πολιτικά ανάμεσα στις πρωτοβουλίες ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, ανέφερε πως «αν δεν υπήρχαν άλλοι χώροι θα επιμέναμε στον συγκεκριμένο», σχολίασε, προσθέτοντας ότι «δεν μπορούμε να έχουμε ανάπτυξη στη χώρα αν τα δικαστήρια δυσλειτουργούν λόγω έλλειψης αιθουσών».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε