Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια: Η Μάρκου εισηγήθηκε την καταψήφιση, αλλά τελικά υπερψήφισε το νομοσχέδιο! Έντονη δυσφορία στη ΝΔ

Κατερίνα Μάρκου
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Τέσσερις υπερψηφίσεις με… άρωμα γυναίκας και εφτά απυσίες μετράνε στη Νέα Δημοκρατία για το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε σήμερα στη Βουλή για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

Οι “γαλάζιες” βουλευτίνες που υπερψήφισαν σε αντίθεση με την πλειοψηφία των βουλευτών της ΝΔ είναι οι Ντόρα Μπακογιάννη, Όλγα Κεφαλογιάννη, Νίκη Κεραμέως αλλά και η εισηγήτρια του κόμματος Κατερίνα Μάρκου.

Για την τελευταία, υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια στο “στρατόπεδο” της Νέας Δημοκρατίας, καθώς η Κατερίνα Μάρκου ανέλαβε να εισηγηθεί τις θέσεις του κόμματος για το επίμαχο νομοσχέδιο.
Ως εισηγήτρια είχε εξηγήσει τους λόγους που η αξιωματική αντιπολίτευση καταψηφίζει την ρύθμιση. Ωστόσο, στην ψηφοφορία δήλωσε υπέρ, καταγράφοντας για πρώτη φορά στα κοινοβουλευτικά χρονικά το παράδοξο, όπου ο εισηγητής του κόμματος πάει… κόντρα στην κομματική γραμμή που ανέλαβε να υποστηρίξει.

Ο διάλογος μέσα στη Βουλή

Στην αίθουσα της Ολομέλειας, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ρώτησε τον γραμματέα της ΚΟ, Κώστα Τσιάρα, αν οι διαφοροποιήσεις θα περιοριστούν στις κυρίες Ντόρα Μπακογιάννη, Ολγα Κεφαλογιάννη και Νίκη Κεραμέως που άλλωστε είχαν ενημερώσει για την θετική τους ψήφο. “Ναι, θα έχουμε 3 διαφοροποιήσεις” φέρεται να απάντησε ο κ. Τσιάρας για να αντιδράσει η κυρία Μάρκου και να πει “4 θα είναι οι διαφοροποιήσεις. Θα ψηφίσω και εγώ”.

“Σε ενημερώνω ότι ο πρόεδρος θα καταψηφίσει. Είσαι εισηγήτρια” της εξήγησε ο κ. Τσιάρας αλλά η κυρία Μάρκου ήταν ανένδοτη. “Εσείς με βάλατε εισηγήτρια. Εγώ είμαι Ποτάμι. Γιατί με φέρατε στην ΝΔ; Για να μην ψηφίζω τέτοια νομοσχέδια;”.

Οι απόντες

Όσον αφορά στους εφτά απόντες, ήταν οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς και οι βουλευτές Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Νίκος Δένδιας, Λευτέρης Αυγενάκης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Θεόδωρος Φορτσάκης και Γιώργος Βαγιωνάς.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις