Πέμπτη, 9 Μαΐ
19oC Αθήνα

Ανακοινώνει την υποψηφιότητά του ο Μεϊμαράκης – “Σφάζονται” με τον Μητσοτάκη για τις ημερομηνίες

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Κόντρα Κυριάκου ΜητσοτάκηΕυάγγελου Μεϊμαράκη ξέσπασε στη Νέα Δημοκρατία με αφορμή το χρόνο διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του και ο κ. Μεϊμαράκης.

Κύκλοι του Κυριάκου Μητσοτάκη σχολιάζοντας τοποθέτηση συνεργατών του Βαγγέλη Μεϊμαράκη για το χρόνο διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών στη ΝΔ αναφέρουν τα εξής:”Οι εκλογές δεν είναι καλλιστεία. Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει τί λέμε. Οι εκλογές πρέπει να γίνουν 15 Νοεμβρίου.”

Είχαν προηγηθεί σχόλια από το περιβάλλον του κ. Μεϊμαράκη, πως ο ίδιος επιθυμεί η εσωκομματική εκλογική διαδικασία να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό. “Όταν σε πέντε ημέρες γίνεται δημοψήφισμα και σε 20 ημέρες εθνικές εκλογές, εμείς γιατί να μην μπορούμε να κάνουμε εσωκομματικές εκλογές μέσα σε 10-15 ημερες;”, αναφέρουν κύκλοι του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και καταλήγουν: “Σχετικά με τον χρόνο διεξαγωγής η ΚΕΦΕ θα αποφασίσει κατά πλειοψηφία”.

“Πιέστηκε” και εγκαταλείπει την κούρσα διαδοχής ο Ψωμιάδης

Νωρίτερα, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης ξεκαθάρισε πως αποχωρεί από την “κούρσα” διεκδίκησης της προεδρίας της Νέας Δημοκρατίας, κάνοντας λόγο για “πιέσεις” και “εκφυλισμό” της διαδικασίας εκλογής προέδρου.
“Τις τελευταίες ημέρες για μία ακόμη φορά έγινα μάρτυς ασφυκτικών πιέσεων και μεροληπτικών σε βάρος μου συμπεριφορών. Η διαδικασία από διάφορα ποικιλώνυμα κέντρα εκλογής Προέδρου εκφυλίστηκε, φτάνοντας στα όρια της γελοιότητας. Ο διχασμός παραμονεύει. Ανησυχώ. Θλίβομαι” αναφέρει σε γραπτή δήλωση του ο κ. Ψωμιάδης και προσθέτει:

“Με αίσθημα, λοιπόν, ευθύνης αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει ο τόπος, αλλά και για την ανάγκη διαφύλαξης της ενότητας, αναθεωρώ το ενδιαφέρον μου για την Προεδρία της Νέας Δημοκρατίας και εύχομαι στο νέο Πρόεδρο, τον οποίο θα στηρίξω να ενώσει και να οδηγήσει την Παράταξη και την Πατρίδα μπροστά”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε