Πολιτική

Αναπροσαρμογή τελών κυκλοφορίας

Μετά τη θύελλα αντιδράσεων για το ύψος των τελών κυκλοφορίας, το αρμόδιο υπουργείο επανεξετάζει από την αρχή το μέτρο.

«Σταθερή μας θέση είναι να περιοριστεί η χρήση του αυτοκινήτου στην πόλη, να επιβαρυνθεί η χρήση και όχι η κατοχή του στη βάση «ο ρυπαίνων πληρώνει», να υπάρξουν κίνητρα για λιγότερα ρυπογόνα αυτοκίνητα και το πράσινο τέλος να έχει κανόνες, αλλά και ανταποδοτικότητα. Και βεβαίως όλη αυτή η συζήτηση που γίνεται δεν μπορεί να είναι ξεκομμένη από τον καλύτερο συντονισμό των συγκοινωνιών και των μέσων μαζικής μεταφοράς, την περιορισμένη χρήση του αυτοκινήτου το Κέντρο,την επέκταση των λεωφορειολωρίδων, την ανταποδοτικότητα των εσόδων από τα πράσινα τέλη ή την δημιουργία ποδηλατοδρόμων», τόνισε η υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη.

Η κ.Μπιρμπίλη υπογράμμισε ότι ήδη το υπουργείο της μαζί με τα υπουργεία Οικονομίας και Υποδομών επεξεργάζονται μια ολοκληρωμένη πρόταση για τη χρήση του αυτοκινήτου στη πόλη, χρήση η οποία, όμως, όπως είπε, δεν μπορεί να είναι ξεκομμένη από την γενικότερη βελτίωση των υποδομών τροχιάς.

Απαντώντας στις επικρίσεις των βουλευτών της αντιπολίτευσης που καυτηρίασαν το μέτρο για τα τέλη κυκλοφορίας, η υπουργός Περιβάλλοντος αντέτεινε ότι ήδη η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ βρέθηκε προ τετελεσμένων γεγονότων με την ρύθμιση που ψήφισε προεκλογικά η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ.

Ο εισηγητής της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι δεν έφερε καμία σοβαρή πολιτική πρόταση, αλλά ένα μέτρο που ενέτεινε την κατάσταση, από το οποίο απουσιάζει τόσο η οικονομική όσο και η περιβαλλοντική αποτίμηση.

Υπέρ της επικύρωσης τάχθηκαν οι κυβερνητικοί βουλευτές, αλλά καταψήφισαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παναγιώτης Λαφαζάνης για το βιβλίο Τσίπρα: Είναι πολιτική αυτοκτονία, σκέψη πολιτικού βρυκόλακα να τα βάζει με όλους και να βγάζει λάδι τον εαυτό του
«Τον Αλέξη Τσίπρα το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν η πρωθυπουργική καρέκλα. Τίποτα άλλο. Ήταν κυνικός και αδίστακτος. Εγώ τον έβλεπα και φοβόμουν»
Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στη Μόσχα το 2015
10
Νίκος Μωραΐτης: Απόλυτα συμβατή με τη μεγαλομανία Κασσελάκη η φράση «πώς θα μεγαλώσουν τα παιδιά μου στο Μαξίμου»
«Δεν πειράζει, ας φύγουν, το θέμα είναι ότι έχουμε ένα μεγάλο asset, έχουμε έναν Πρόεδρο ο οποίος μπορεί να αφήσει αποτύπωμα στην Ελλάδα εν δυνάμει μεγαλύτερο και από του Ανδρέα Παπανδρέου, έτσι δεν είναι;»
Ο Νίκος Μωραΐτης 5
Ο Νίκος Ανδρουλάκης με τις γυναίκες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στο μνημείο της Κυριακής Γρίβα: Έχουμε να κάνουμε πολλά για τη βία κατά των γυναίκων
«Έχουμε να κάνουμε πολλά και πρέπει να τα κάνουμε τώρα για να αντιμετωπίσουμε αυτή την πληγή, που υπάρχει και στην ελληνική κοινωνία»
Ο Νίκος Ανδρουλάκης στο μνημείο της Κυριακής Γρίβα στους Αγίους Αναργύρους 10