Σάββατο, 4 Μαΐ
16oC Αθήνα

Ανασφάλιστα οχήματα: Έριξαν πρόστιμα και τώρα ζητάνε τη βοήθεια των πολιτών – Παραδέχονται ότι σήκωσαν τα χέρια ψηλά!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

– “Βοήθεια!” φωνάζει τώρα ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών
– Οι πολίτες πρέπει να αποδείξουν ότι δεν είναι… ελέφαντες
– Το απόλυτο αλαλούμ και η παραδοχή αδυναμίας υπηρεσιών και υπουργείων
– Πρώτα έριξαν 400.000 άδικα πρόστιμα και τώρα δεν ξέρουν πως να τα μαζέψουν

Δεν υπάρχει σωτηρία! Το αλαλούμ με τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα συνεχίζεται και ενώ το κράτος επί χρόνια δηλώνει αδυναμία να βάλει σε μια τάξη όσους αρνούνται όπως οφείλουν να ασφαλιστούν έρχεται τώρα να… ρίξει και περίπου 400.000 πρόστιμα σε ανθρώπους που εδν φταίνε σε τίποτε.

Μετά το πρώτο λάθος όμως φάνηκε ότι υπάρχει και πλήρης αδυναμία για διόρθωση. Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες έλαβαν ραβασάκι να πληρώσουν δίχως λόγο και τώρα το ίδιο το κράτος που έριξε τα άδικα πρόστιμα έρχεται να ζητήσει και βοήθεια!

Το σουρεαλιστικό σκηνικό σε όλο του το μεγαλείο φάνηκε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 όπου ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Μαυραγάνης παρουσιάστηκε για να ζητήσει (πολλές φορές μάλιστα) βοήθεια!
Τι είπε σε όσους πριν μερικές ημέρες έλαβαν ειδοποίηση να πληρώσουν 250 ευρώ πρόστιμο για αυτοκίνητο που έχουν πουλήσει, έχουν χάσει κλπ;  Είπε… βοήθεια!

Ναι, το κράτος ζητάει από έναν, έναν τους πολίτες να ταλαιπωρηθεί, να πάει στη ΔΟΥ, να πάει στο Αστυνομικό Τμήμα, να πάει στην αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Μεταφορών και όπου αλλού να αποδείξει το αυτονόητοι, αυτό που έπρεπε ήδη να ξέρει το υπουργείο, ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ!

Τι είπε ο υπουργός;
“Θέλουμε τη βοήθεια των συμπολιτών μας, διότι πράγματι και οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν κάνει λάθη, και στο παλιό σύστημα του υπουργείου Δημοσίας Τάξης πριν το 2010 δεν υπήρχαν πλήρη στοιχεία και στις διευθύνσεις του υπουργείου Μεταφορών και εκεί μπορεί να υπάρχουν λάθη, θέλουμε να μας βοηθήσουν οι άνθρωποι αυτοί. Εάν έχουν στα χέρια τους χαρτιά ακινησίας, δήλωσης κλοπής, δήλωσης καταστροφής του οχήματος να μας τα φέρουν τα χαρτιά στις διευθύνσεις μεταφορών να γίνουν οι διαγραφές αυτές και να μπορέσουμε να τους απαλλάξουμε”.

Τα… κορόιδα λοιπόν θα πρέπει να τρέξουν για να μην πληρώσουν τα λάθη όσων πληρώνονται για να κάνουν μια συγκεκριμένη δουλειά, αλλά τελικά όπως φαίνεται δεν μπορούν να την κάνουν…

Μάλιστα ο υπουργός παραδέχθηκε ότι είναι μια ταλαιπωρία, αλλά, όπως είπε “πρέπει όλοι μαζί να βάλουμε μια τάξη μέσα σε 15 – 20 – 30 ημέρες, αλλά όλοι μαζί, αλλιώς δεν μπορούμε να το κάνουμε, δεν γίνεται”!

Η απόλυτη ανικανότητα των υπηρεσιών φάνηκε και από τη συνέχεια των δηλώσεων του υφυπουργού ο οποίος πρόσθεσε και τη φράση “τας παρακαλώ”.

“Τους παρακαλώ ειλικρινά να προστρέξουν στις διευθύνσεις συγκοινωνιών με τα στοιχεία που έχουν ή να πιέσουν τους ανθρώπους που έχουν πωλήσει τα οχήματά τους να ολοκληρώσουν τις μεταβιβάσεις, να μην φαίνονται πλέον τα οχήματα στα ονόματα των προκατόχων, θέλουμε μια βοήθεια”.

Μάλιστα σε ένα κράτος το οποίο έχει μια μόνη ικανότητα, να ρίχνει, δηλαδή, πρόστιμα, φάνηκε ότι το να συνεννοηθούν οι υπηρεσίες μεταξύ τους για τα αυτονόητα είναι… αδιανόητο. Μετά την κατακραυγή τα υπουργεία ανακάλυψαν ότι το ένα έχει στοιχεία τα οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει το άλλο!

Όπως είπε ο κ. Μαυραγάνης “αναφέρθηκε από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη χθες το βράδυ ότι στα στατιστικά στοιχεία που τηρούν αναφέρουν και τον αριθμό κυκλοφορίας και αυτό ουσιαστικά θα μας το δώσουν να το κάνουμε διασταύρωση, αλλά αυτό θα είναι ουσιαστικά μια πολύ, πολύ δύσκολη δουλειά γι’ αυτό θέλω και τη βοήθεια των πολιτών, θέλω και τη βοήθεια των πολιτών, δηλαδή, αν κάποιος έχει δήλωση κλοπής ας τη φέρει στη διεύθυνση συγκοινωνιών”…
 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε