Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ανασχηματισμός: Αυτοί είναι οι υπουργοί που είδαν την πόρτα της εξόδου από την κυβέρνηση

Ανασχηματισμός: Αυτοί είναι οι υπουργοί που είδαν την πόρτα της εξόδου από την κυβέρνηση

Οκτώ είναι οι υπουργοί και οι υφυπουργοί που μένουν εκτός κυβέρνησης μετά τον ανασχηματισμό

Η πιο ηχηρή αλλά και αναμενόμενη αποχώρηση είναι αυτή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Επίσης, σε επίπεδο υπουργών ο αποκλεισμός από την κυβέρνηση του μέχρι σήμερα υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη δείχνει ότι ο πρωθυπουργός δεν ξέχασε την απογοητευτική του εμφάνιση σε μια από τις πιο επιτυχημένες εκπομπές του BBC. 

Έκπληξη θεωρείται από πολλούς το γεγονός ότι έμεινε εκτός κυβερνητικού σχήματος ο μέχρι σήμερα αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης ο οποίος σήκωσε μεγάλο βάρος το τελευταίο διάστημα με την διαχείριση της πανδημίας και σε επικοινωνιακό επίπεδο αφού ήταν παρών στις καθιερωμένες ενημερώσεις για τον κορονοϊό. 

Μάλιστα στον προηγούμενο ανασχηματισμό είχε αναβαθμιστεί αφού είχε γίνει από υφυπουργός, αναπληρωτής υπουργός Υγείας και μέχρι χθες φιγουράριζε ακόμα και για υπουργός. 

Από τα λιγότερο προβεβλημένα στελέχη της κυβέρνησης ήταν οι υφυπουργοί που βλέπουν την πόρτα της εξόδου όπως Γιώργος Ζαββός ο υφυπουργός αρμόδιος για το χρηματοπιστωτικό σύστημα που είδε την θέση να καταργείται.

Εκτός επίσης μένει ο υφυπουργός αρμόδιος για τον απόδημο ελληνισμό Κώστας Βλάσης, ο υφυπουργός Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής έπεσε θύμα της καραμπόλας με την μετακίνηση στην θέση του του Νίκου Χαρδαλιά.

Ο υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης επίσης έμεινε εκτός κυβέρνησης όπως και η κα Φωτεινή Αραμπατζή, μέχρι σήμερα υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης που είδε τον Σίμο Κεδίκογλου να αναλαμβάνει και την δική της αρμοδιότητα που είναι η αλιευτική πολιτική. 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις