Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ανασχηματισμός: Όλα τα νέα πρόσωπα στην κυβέρνηση Τσίπρα

Ανασχηματισμός: Όλα τα νέα πρόσωπα στην κυβέρνηση Τσίπρα

Πολλά είναι τα νέα πρόσωπα της κυβέρνησης. Κάποιοι είναι άγνωστοι στο ευρύ κοινό και κάποιοι άλλοι, όπως η νέα υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου ιδιαίτερα γνωστά και δημοφιλή.

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου είναι ένα από τα πιο τρανταχτα νέα ονοματα της κυβέρνησης. Ο νέος υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης είναι οικονομολόγος και από τους ανθρώπους που συμβουλεύεται συχνά ο Αλέξης Τσίπρας. Διαβάστε εδώ

Ο Στέργιος Πιτσιόρλας ήταν γνωστός ως σήμερα ως Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ και σήμερα πλέον είναι υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης. Διαβάστε εδώ

Νεο πρόσωπο στην κυβέρνηση και ο Κωνσταντίνος Γαβρόγλου ακαδημαϊκός και πλέον νέος υπουργός Παιδείας. Διαβάστε εδώ

Στο υπουργείο του κ. Γαβρόγλου νέο πρόσωπο είναι ο Δημήτρης Μπαξεβανάκης, εκπαιδευτικός και ηλεκτρολόγος μηχανικός στο επάγγελμα. Διαβάστε εδώ

Για τον Κώστα Ζουράρι δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις και η θέση του υφυπουργού Παιδείας θεωρείται κατάλληλη γι’ αυτόν.

Αίσθηση έχει προκαλέσει και το όνομα της νέας υπουργού Εργασίας, Εφης Αχτσιόγλου. Η κα Αχτσιόγλου στενή συνεργάτης του προκατόχου της Γιώργου Κατρούγκαλου και επικεφαλής της ομάδας διαπραγμάτευσης για τα εργασιακά θεωρήθηκε ιδανική από τον πρωθυπουργό για να συνεχίσει την διαπραγμάτευση με τους δανειστές. Διαβάστε εδω

Άγνωστη στο ευρύ κοινό και η νέα υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου η οποία θα πάρει το χαρτοφυλάκιο του Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Νεο πρόσωπο και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλείάδης ο οποίος αντικαθιστά τον Σταύρο Κοντονή.

Είσοδος στην κυβέρνηση και για τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ και Πρόεδρος της Εξεταστικής για τα θαλασοδάνεια κομματων και ΜΜΕ, Σωκράτη Φάμελο.

Ο Νικόλαος Μαυραγάνης είναι ο νέος υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών στην θέση της Μαρίνας Χρυσοβελώνη.

Το όνομα του Νεκτάριου Σαντορινιού φιγουράρει στην θέση του υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Νησιώτης και αυτός, ο βουλευτής Δωδεκαννήσου των ΑΝΕΛ θα είναι πλέον ο νέος συνεργάτης του Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Ο επίσης βουλευτής των ΑΝΕΛ Βασίλειος Κόκκαλης είναι ο νέος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Τέλος, ο Δημήτρης Λιάκος είναι ο νέος υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ στενός συνεργάτης και σύμβουλος του κ. Τσίπρα στα οικονομικά και ένας από τους λεγόμενους τρείς σωματοφύλακες.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε