Πολιτική

Ανασχηματισμός λόγω μαζούτ, δανείων και Ελληνικού – Ποια ονόματα “παίζουν”

Ανασχηματισμός “μυρίζει” στο Μαξίμου. Δεν είναι η πρώτη φορά που η λέξη ακούγεται ή διαρρέεται, ωστόσο αυτή τη φορά πολλοί είναι εκείνοι που λένε πως εάν ο Αλέξης Τσίπρας δεν το πράξη θα χρεωθεί “απραξία”.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο ανασχηματισμός φαίνεται πως αφορά στη συμπεριφορά κάποιων υπουργών οι οποίοι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο βρέθηκαν στο “μάτι” της κοινωνίας ή των ίδιων των κυβερνητικών στελεχών.

Μάλιστα κατά πολλούς ο ανασχηματισμός ίσως (μέρες που είναι) λειτουργήσει και ως απορρυπαντικό για να διώξει την κηλίδα οργής…

Η πετρελαιοκηλίδα

Κάπως έτσι ο πρώτος (και ο πιο εύκολος) στόχος για πολλούς είναι ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Τα όσα έγιναν με τη βύθιση του Αγία Ζώνη ΙΙ και κυρίως τα όσα ακολούθησαν, με την έλλειψη σχεδίου και συντονισμού των υπηρεσιών, αλλά και οι δηλώσεις του υπουργού τον έχουν βάλει για τα καλά στο στόχαστρο.

Ο κ. Τσίπρας έσπευσε να “εξαφανίσει” από τον χάρτη την αρμόδια υπηρεσία που κρίνει το αξιόπλοο των πλοίων και να δώσει τις αρμοδιότητες στους Νηογνώμονες, ωστόσο πολλοί ήταν εκείνοι που σχολίασαν ότι το “άδειασμα” αυτό δεν είναι αρκετό και πως το Μαξίμου χρεώνεται την “αστοχία” του υπουργού Ναυτιλίας.

Τα κόκκινα δάνεια

Το φλέγον θέμα των κόκκινων δανείων, το οποίο κρίνει το μέλλον των τραπεζών, είναι το επόμενο μέτωπο μέσα στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Εδώ μπαίνει για ορισμένους στο στόχαστρο ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου, με τους “αντιπάλους” να μιλούν για απραξία.

Το ζήτημα των κόκκινων δανείων μπορεί να συνδεθεί και με νέα μέτρα που μπορεί να απαιτηθούν απ’ την πλευρά των δανειστών και αυτό είναι μια προοπτική που προκαλεί αναβρασμό στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Το Ελληνικό

Το θέμα των επενδύσεων έγινε πεδίο… βολής της αντιπολίτευσης. Η κυβέρνηση βρέθηκε εν μέσω πυρών από κάθε κατεύθυνση. Οι καθυστερήσεις στο Ελληνικό οι οποίες προκάλεσαν ως και τη δημιουργία ανεκδότων του τύπου “η κηλίδα στον Σαρωνικό είναι από το πετρέλαιο που δημιουργήθηκε από το αρχαίο δάσος του Ελληνικού”, βάζουν στο στόχαστρο την υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου.

Η task force για τις επενδύσεις με επικεφαλής τον ίδιο και εποπτεύοντες τους Αλέξη Χαρίτση και Δημήτρη Λιάκο, δείχνει την πρόθεση του Αλέξη Τσίπρα να “τρέξει” τα θέματα και κατά πολλούς την πρόθεσή του για αντικατάσταση όσων αποτελούν βάρος.

Στην πολιτική ωστόσο και με βάση τη γνωστή ρήση ότι “πολλά λέγονται και δεν γίνονται, ενώ πολλά γίνονται και δεν λέγονται” οι φήμες περί ανασχηματισμού μπορεί και να αποδειχθούν προσπάθεια… αποσυμπίεσης.

Πολλοί είναι εκείνοι που επισημαίνουν ωστόσο πως η πραγματική αποσυμπίεση έρχεται (έστω και για μικρό διάστημα)με τον ανασχηματισμό…

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυβερνητικές πηγές κατά Κουτεντάκη της ΕΛΑΣ: Μπορεί να έχει έρθει το επόμενο Νόμπελ Οικονομίας και να μην το έχουμε καταλάβει
«Ας μας εξηγήσει ο κ. Κουτεντάκης πώς γίνεται ένα πρόγραμμα που κοστολογείται ετησίως 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ, όπως ο ίδιος τέσσερις φορές ρητώς ανέφερε»
Ο Φραγκίσκος Κουτεντάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης από το Καστελόριζο: Μέσα στην επόμενη τετραετία πρέπει να έχουμε κλείσει όλα τα ανοιχτά μέτωπα – 37 έργα 27 εκατ. ευρώ
«Στόχος είναι να υπάρχουν οι προϋποθέσεις ώστε «τα νέα παιδιά, οι νέοι Καστελλοριζιοί, να μπορούν να ζήσουν και να προκόψουν εδώ στον τόπο τους»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Καστελόριζο 85