Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Ανασχηματισμός: Οργή στο Μαξίμου για τους χειρισμούς Κατρούγκαλου με τους συνταξιούχους

Ανασχηματισμός: Οργή στο Μαξίμου για τους χειρισμούς Κατρούγκαλου με τους συνταξιούχους

– Δυσαρέσκεια στο Μέγαρο Μαξίμου για τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο
– Θεωρούνται λάθος οι χειρισμοί του στο θέμα των περικοπών των συντάξεων
– Ποιοί άλλοι υπουργοί βλέπουν την έξοδο από την κυβέρνηση – Πότε τοποθετείται χρονικά ο ανασχηματισμός

«Βράζει« σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr το Μέγαρο Μαξίμου με τους συνολικούς χειρισμούς του υπουργού Εργασίας στο θέμα των συνταξιούχων. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια στο πρόσωπο του κ. Κατρούγκαλου και αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να μην είναι στην θέση αυτή μετά τον ανασχηματισμό.

Οι εικόνες με τους συνταξιούχους να καίνε τις επιστολές που τους έστειλε ο υπουργός Εργασίας, σε ζωντανή σύνδεση, θεωρείται ότι έχουν κάνει μεγάλο κακό στην κυβέρνηση και στην εικόνα της. Όπως έλεγαν χαρακτηριστικά, με τις 12 μειώσεις συντάξεων που έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν είχαμε δει τέτοιες εικόνες κι αυτό γιατί ο νυν υπουργός Εργασίας υποτίμησε τον αντίκτυπο που θα είχαν οι χειρισμοί του στο θέμα αυτό.

Ο τρόπος με τον οποίο επελέγη να γίνουν οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις προφανώς αποδείχθηκε λάθος αλλά και οι συνεχείς τηλεοπτικές εμφανίσεις του υπουργού Εργασίας ήταν ένα επικοινωνιακό Βατερλώ για την κυβέρνηση. Έτσι, για πρώτη φορά ακούγεται ότι ο κ. Κατρούγκαλος μπορεί στον επόμενο ανασχηματισμό να είναι εκτός κυβερνητικού σχήματος.

Όσον αφορά στον ίδιο τον ανασχηματισμό, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα γίνει είτε στο τέλος της εβδομάδας που διανύουμε, είτε την Δευτέρα. Όσο για την ονοματολογία αυτή συνεχίζεται με τον Πάνο Σκουρλέτη να θεωρείται σίγουρα εκτός κυβέρνησης, αλλά και να ακούγεται ότι την έξοδο από τα υπουργεία τους βλέπουν ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς και ο Γιάννης Αμανατίδης. Οι οικονομικοί υπουργοί φαίνεται να είναι αμετακίνητοι ενώ υπάρχει ερώτημα ακόμα για το όνομα του Γιώργου Σταθάκη.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε