Κυριακή, 14 Απρ.
22oC Αθήνα

Ανασχηματισμός: Ποιος είναι ο νέος υφυπουργός Εργασίας, Κωνσταντίνος Μπάρκας

Ανασχηματισμός: Ποιος είναι ο νέος υφυπουργός Εργασίας, Κωνσταντίνος Μπάρκας

Ο νέος υφυπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Κωνσταντίνος Μπάρκας γεννήθηκε στην Φιλιππιάδα, Πρέβεζας το 1981. Είναι παντρεμένος με την Αναστασία Παπαϊωάννου, δικηγόρο και ο ίδιος είναι δημοσιογράφος. Σπούδασε Δημοσιογραφία στην Αθήνα και Γεωπονική στο ΤΕΙ Ηπείρου.

Ο Κωνσταντίνος Μπάρκας, εξελέγη βουλευτής Πρέβεζας με το ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012. Διετέλεσε Μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων καθώς και Μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής για την Παρακολούθηση του Σωφρονιστικού Συστήματος. Στο πλαίσιο της Επιτροπής Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Έργου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, συμμετείχε και στήριξε με όλες τις δυνάμεις του τους αγώνες των ανέργων και των εργαζομένων για πλήρη, σταθερή και ασφαλή εργασία. Υπεύθυνος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ για την ανεργία των νέων και τις αντίστοιχες προγραμματικές επεξεργασίες. Στις πρόσφατες εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εκλέχτηκε ξανά βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ του Νομού Πρέβεζας.

Από τα μαθητικά του χρόνια οργανώθηκε στη νεολαία Συνασπισμού. Με πλούσια πολιτική και συνδικαλιστική δράση για την επίλυση των προβλημάτων που σχετίζονται με τη λειτουργία των Τ.Ε.Ι., καθώς και για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της Εκπαίδευσης. Με ενεργή παρουσία στο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ και στα κινήματα κατά της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης.
Είναι και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις