Πολιτική

Ανασχηματισμός: Στις 13.30 ανακοινώνονται οι αλλαγές στην κυβέρνηση

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος θα ανακοινώσει τον ανασχηματισμό. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν στις 13.30. Τι λένε οι τελευταίες πληροφορίες.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στις 13:30 ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος ανακοινώνει τον ανασχηματισμό και τα νέα ονόματα που θα μπουν στην κυβέρνηση. Οι ανακοινώσεις για τη νέα κυβέρνηση θα γίνουν από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης.

Οι αλλαγές αφορούν, όπως είναι γνωστό, το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης καθώς η Κατερίνα Νοτοπούλου κατεβαίνει για υποψήφια δήμαρχος στην Θεσσαλονίκη, την θέση του Νάσου Ηλιόπουλου στο υπουργείο Κοινωνικής Ασφάλισης αφού ο υφυπουργός διεκδικεί τον δήμο της Αθήνας, και την θέση του υπουργού Εξωτερικών καθώς το είχε αναλάβει ο Αλέξης Τσίπρας εξ αιτίας της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Οι πληροφορίες λένε ότι για το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης ο πρωθυπουργός θα επιλέξει κάποιον από τους βουλευτές του κόμματος του που πολιτεύονται στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας.

Σε ό,τι αφορά το υπουργείο Εξωτερικών αναμένεται να αναβαθμιστεί ο Γιώργος Κατρούγκαλος σε υπουργό ενώ υπάρχει πιθανότητα το χαρτοφυλάκιο των Ευρωπαϊκών Υποθέσεων να γίνει αυτόνομο υπουργείο και να το αναλάβει ο καθηγητής Σωτήρης Βαλντέν.

Ο Σωτήρης Βαλντέν εντάσσεται στο άνοιγμα που θέλει να κάνει ο Αλέξης Τσίπας προς τις αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις του τόπου. Πρόκειται για γνωστό στέλεχος της Ανανεωτικής Αριστεράς ενώ σήμερα είναι καθηγητής στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών. Σημειώνεται ότι ο Σωτήρης Βαλντέν, μεταξύ άλλων, έχει εργαστεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και έχει διατελέσει σύμβουλος στο υπουργείο Εξωτερικών (την περίοδο 2000 έως 2003.) Είναι από τους πλέον ένθερμους υποστηρικτές της Συμφωνίας των Πρεσπών και όλο το προηγούμενο διάστημα αρθρογράφησε υπέρ της αποφασιστικότητας του ΣΥΡΙΖΑ να επιλύσει το θέμα.

valden
Ο Σωτήρης Βαλντέν δίπλα σε Γιάννη Ραγκούση και Σπύρο Δανέλλη κατά την πρόσφατη εκδήλωση υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών στο Μέγαρο Μουσικής. Εκεί είχε βρεθεί και ο Αλέξης Τσίπρας – Φωτογραφία ΑΠΕ – ΜΠΕ

Το άνοιγμα προς την κεντροαριστερά δεν αποκλείεται να ολοκληρωθεί και με την αντικατάσταση του Νάσου Ηλιόπουλου από κάποιο στέλεχος του ευρύτερου προοδευτικού χώρου. Γι’ αυτή την θέση έχουν ακουστεί πολλά ονόματα κανένα όμως αυτά δεν βρίσκεται στις επιλογές του πρωθυπουργού.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ελπίδα για τη Δημοκρατία: Καταφεύγει σε fake news ο Μητσοτάκης για να ανακόψει την πολιτική φθορά
«Όταν ο Πρωθυπουργός μιας χώρας επιδίδεται με τόση άνεση σε τόσα πολιτικά - και όχι μόνο - ψευδή, οφείλουμε να ανησυχούμε βαθιά για κάθε μέρα που συνεχίζει να κρατά τα ηνία της χώρας μας»
Μαρία Καρυστιανού
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε νέο νοσοκομείο στην Κω και αναβάθμιση του λιμανιού της Ρόδου – «Εκλογές το 27, είμαστε μαραθωνοδρόμοι»
Ο πρωθυπουργός έδωσε το «πράσινο φως» στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου για την αξιοποίηση του κτιριακού συγκροτήματος του Παλιού Νοσοκομείου της Ρόδου
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Ρόδο 47
ΝΔ: Μαρινάκης, Παπαστεργίου, Ρωμανός ανάμεσα στα πρώτα ονόματα των ψηφοδελτίων – «Μπαράζ» περιοδειών από γαλάζια στελέχη
«Πρόκειται για ένα μαραθώνιο δρόμο μέχρι τις εκλογές του 2027» δηλώνουν συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι σε αυτόν τον αγώνα θα μετέχει συντεταγμένα όλη η ΝΔ
Μητσοτάκης σε εκδήλωση για τη λειτουργία του gov.gr 10
Crash test για Τσίπρα, Καρυστιανού και Ανδρουλάκη: ΕΛΑΣ, Ελπίδα και ΠΑΣΟΚ διεκδικούν τη 2η θέση – Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις
Στη «μεγάλη εικόνα» καταγράφεται μια σταθερή πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας, ενώ το νέο τρίγωνο της αντιπολίτευσης αναζητά ακόμη σαφές πολιτικό αφήγημα
Οι Αλέξης Τσίπρας, Μαρία Καρυστιανού και Νίκος Ανδρουλάκης 96
Μετωπική Καρυστιανού κατά ΔΣΑ για την αναβολή της εκδήλωσης: «Φίμωση του διαλόγου με παλαιοκομματικά κριτήρια»
Η «Ελπίδα για τη Δημοκρατία» αφήνει αιχμές για παρεμβάσεις από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και επισημαίνει ότι η εκδήλωση για τη Δικαιοσύνη αναβάλλεται, αλλά δεν ακυρώνεται
Μαρία Καρυστιανού