Κυριακή, 28 Απρ.
24oC Αθήνα

Ανασχηματισμός: Τα σενάρια και οι σκέψεις για νέα παραίτηση – Ποιοι υπουργοί βρίσκονται υπό αξιολόγηση;

Ανασχηματισμός: Τα σενάρια και οι σκέψεις για νέα παραίτηση – Ποιοι υπουργοί βρίσκονται υπό αξιολόγηση;

Η απόφαση για ανασχηματισμό φέρεται να έχει ληφθεί, ωστόσο όλα είναι ανοιχτά για τον χρόνο που θα επιλέξει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, να προχωρήσει σε διορθωτικές κινήσεις στο κυβερνητικό σχήμα ή και σε δομικές αλλαγές.

Οι αρρυθμίες που αποτυπώθηκαν, στους δυόμισι μόλις μήνες ζωής της νέας κυβέρνησης της Ν.Δ., στη διαχείριση κρίσεων (πυρκαγιές, πλημμύρες κ.α.) φέρνουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη προ κρίσιμων αποφάσεων για ανασχηματισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης ενστερνίζεται τις εισηγήσεις που δέχεται και από συνεργάτες του, για εκτόνωση της έντασης που δημιουργεί το σφυροκόπημα που δέχεται η ΝΔ από την αντιπολίτευση, με αλλαγές σε πρόσωπα που δεν είχαν καλές επιδόσεις στα χαρτοφυλάκια που ανέλαβαν.

Σκέψεις για νέα παραίτηση;

Μετά την παραίτηση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη από τη θέση του υπουργού Ναυτιλίας – στον απόηχο της τραγωδίας στον Πειραιά και τον θάνατο του Αντώνη Καργιώτη – εκτιμάται πως τις αμέσως επόμενες ημέρες ή και σε λίγα 24ωρα, ίσως υπάρξει αντίστοιχη κίνηση και από άλλον υπουργό της κυβέρνησης, ο οποίος έχει γίνει δέκτης του αρνητικού κλίματος που υπάρχει για αυτόν στο πρωθυπουργικό γραφείο.

Μένει να φανεί αν η πρωτοβουλία θα ανήκει στον ίδιο ή αν θα ανακοινωθεί από το Μαξίμου, στο πλαίσιο ανακοινώσεων για ανασχηματισμό.

Παράλληλα, στο παρασκήνιο υπάρχουν πληροφορίες για αντικατάσταση άλλων δύο ή και τριών κυβερνητικών στελεχών.

«Όλοι αξιολογούνται»

Είναι χαρακτηριστική η απάντηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, όταν ρωτήθηκε, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, αν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες για τη διαχείριση της πρόσφατης κρίσης των πλημμυρών και αν θα αποδοθούν μέσω ανασχηματισμού.

“Πρέπει να διερευνηθούν όλα όσα έγιναν, όλα όσα δεν έγιναν και όλα όσα πρέπει να γίνουν. Αυτό είναι δεδομένο” δήλωσε ο Παύλος Μαρινάκης και απαντώντας επί συγκεκριμένης ερώτησης, για τους χειρισμούς του υπουργού Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής Βασίλη Κικίλια, σημείωσε με νόημα: “Μηδενός εξαιρουμένου όλοι αξιολογούμαστε καθημερινά. Είναι μια διαρκής διαδικασία, η οποία, προφανώς, οδηγεί πολλές φορές και σε κάποιες αναπόφευκτες αποφάσεις”.

Σημειώνεται ότι ο Πρωθυπουργός μεταβαίνει στην Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ το Σάββατο και την Κυριακή 16 και 17 Σεπτεμβρίου, ενώ η αναχώρηση του για την Αμερική και τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ μετατέθηκε για την Τετάρτη 21 του μήνα.

Έτσι, οι χρόνοι που μπορεί να επιλέξει για να δρομολογήσει πρωτοβουλίες, είναι πια συγκεκριμένοι.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις