Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Αναβάλλεται το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας λόγω κορονοϊού

Αναβάλλεται το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας λόγω κορονοϊού

Αναβάλλεται το προγραμματισμένο για το τριήμερο 3 έως 5 Δεκεμβρίου Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, λόγω κορονοϊού και του φόβου που προκαλεί η νέα – και μεταδοτικότερη – μετάλλαξη Όμικρον.

Την αναβολή του Συνεδρίου ανακοίνωσε και επίσημα ο πρωθυπουργός και Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ομιλία του προς νέους στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο του προσυνεδρίου της ΝΔ.

Κατά τον πρωθυπουργό, η αναβολή του συνεδρίου αποφασίστηκε προκειμένου να εναρμονιστεί η ΝΔ με το κλίμα που επικρατεί στην κοινωνία και να μην σταλεί ενδεχομένως το λάθος μήνυμα. 

Κατά την ίδια ομιλία του στη διαδικασία προσυνεδριακού διαλόγου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνωστοποίησε πως πρότασή του για τη θέση του γραμματέα του κόμματος είναι ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης.

Ολόκληρη η παρέμβαση-δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι η ακόλουθη:

«Μιλώντας με αρκετά κομματικά μας στελέχη και χθες, στην πολύ ωραία περιοδεία την οποία κάναμε στη Δυτική Μακεδονία και στην Ήπειρο, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι είναι πιο σωστό στην παρούσα συγκυρία να μεταθέσουμε την οργάνωση του Τακτικού μας Συνεδρίου για τους πρώτους τρεις μήνες του 2022. Θα αναμένω τις σχετικές εισηγήσεις της Οργανωτικής Επιτροπής για την ακριβή ημερομηνία.

Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα μπορούσαμε να οργανώσουμε ένα υποδειγματικό Συνέδριο, τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας. Προφανώς και όλοι όσοι θα προσέρχονταν θα ήταν εμβολιασμένοι και θα μπορούσαμε να προσθέσουμε και τη δυνατότητα να κάνουν και rapid test. Όμως, σε κάθε περίπτωση θεωρώ ότι στην παρούσα συγκυρία θα έστελνε ενδεχομένως το λάθος μήνυμα.

Είμαστε ένα κόμμα, γνωρίζετε πολύ καλά ότι επί δικής μου Προεδρίας υλοποιήσαμε το θεσμό των ετήσιων Τακτικών Συνεδρίων -με την εξαίρεση του 2020 λόγω COVID-19- και θεωρώ επιβεβλημένο αυτή τη στιγμή να προχωρήσουμε σε αυτή τη μικρή χρονική μετάθεση έτσι ώστε νομίζω να είμαστε και εναρμονισμένοι με το γενικότερο κλίμα το οποίο επικρατεί στην κοινωνία.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, επειδή υπάρχουν κομματικές διαδικασίες οι οποίες δεν μπορούν να καθυστερήσουν, η εισήγησή μου θα ήταν να διεξαχθεί η επόμενη Συνεδρίαση της υφιστάμενης Πολιτικής Επιτροπής με αντικείμενο την εκλογή του νέου Γραμματέα του κόμματος. Και η πρότασή μου για νέο Γραμματέα του κόμματος είναι ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, ο Παύλος Μαρινάκης.

Κατά συνέπεια, και ευχαριστώντας για ακόμα μία φορά τον Γιώργο Στεργίου για τις εξαιρετικές υπηρεσίες που προσέφερε στο κόμμα, εισηγούμαι αυτή τη διαδικασία, κύριε Γραμματέα, κύριε Γενικέ Διευθυντά του Κόμματος, κύριε Πρόεδρε της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, τη διεξαγωγή μιας εξ αποστάσεως Πολιτικής Επιτροπής με διαδικτυακή ψηφοφορία για την εκλογή του νέου Γραμματέα του Κόμματος πριν το τέλος του έτους, εντός των επόμενων δύο εβδομάδων. Και τη διεξαγωγή του Τακτικού μας Συνεδρίου κάποια στιγμή μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2022, αναμένοντας τις εισηγήσεις της Οργανωτικής Επιτροπής.
Θεωρώ ότι αυτό, λαμβάνοντας υπόψη τη συγκυρία, είναι το πιο σωστό και το πιο επιβεβλημένο να κάνουμε ως ένα υπεύθυνο και ώριμο κόμμα που είμαστε».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις