Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Αναβολή στην δίκη Κουρτάκη – Τζένου με… κουνέλια και τάνκς [vids]

Αναβολή στην δίκη Κουρτάκη – Τζένου με… κουνέλια και τάνκς [vids]

Για τις 2 Φεβρουαρίου 2017 αναβλήθηκε η δίκη του Γιάννη Κουρτακη και του Παναγιώτη Τζένου για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης μετά τη μηνύση του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου.

Με παρόντα τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, η πλευρά του Γιάννη Κουρτάκη και του Παναγιώτη Τζένου ζητήσε την αναβολη της δίκης για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης λόγω κωλύματος του συνηγόρου τους, Μάκη Βορίδη ο οποιος βρίσκεται στη συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για την δανειοδότηση των κομμάτων και των ΜΜΕ.

Παρών σήμερα ήταν στο δικαστήριο ο Παναγιώτης Τζένος ενώ ο Γιάννης Κουρτάκης εκπροσωπήθηκε απο τον πληρεξούσιο δικηγόρο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλο ο οποίος ηταν παρών στο ακροατήριο. Οι κ.κ. Βορίδης και Ζαφειρόπουλος έχουν αναλάβει απο κοινού την υπεράσπιση του εκδότη και διευθυντή της εφημερίδας Παραπολιτικά Γιάννη Κουρτάκη και του διευθυντή σύνταξης Παναγιώτη Τζένου.

Στο αίτημα αντιτάχθηκε η πλευρά του υπουργού Άμυνας καθώς η δικηγόρος και σύζυγος του Έλενα Τζούλη (η οποία δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής στη υπόθεση για τον ανήλικο γιο της ηλικίας 10 ετών) επισημαίνοντας : “Αντιλέγουμε ο κ. Βορίδης και ο κ. Ζαφειρόπουλος έχουν αναλάβει απο κοινού την υπεράσπιση των κατηγορουμένων. Αν αναβληθεί η υπόθεση χάνεται η έννοια της αυτόφωρης διαδικασίας. Οι Κουρτάκης και Τζένος συνεχίζουν τους ισχυρισμούς τους σε βάρος του κ. Καμμένου. Υπάρχουν τρίτα ατομα τα οποία απο τηλεοράσεως εχουν εκφράσει απειλές εναντίον των παιδιών μας. Σήμερα θα γνωστοποιηθούν στον εισαγγελέα. Αν μου επιτρέπετε, επειδή απο την Τετάρτη και μετά ο υπουργός θα είναι σε επίσημο ταξίδι στην Αμερική αντιλαμβάνεστε πως σε πιθανή αναβολη θα δυσχεραθεί η πρόοδος της δίκη. Θερμή παράκληση να πραγματοποιηθεί η δίκη επειδή έχω ανήλικα παιδιά” τόνισε η κυρία Τζούλη. Ο εισαγγελέας πρότεινε να γίνει δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης για την αναβολή της δίκης.

Η Πρόεδρος μετά απο σύντομη διακοπή ανακοίνωσε την αναβολή της δίκης τονίζοντας πως “πρόκειται για πολύ σοβαρή υπόθεση και δεν μπορούν να δικαστούν οι κατηγορούμενοι χωρίς τους συνηγόρους τους”. Η πλευρά του πρώην υπουργού ζητήσε αναβολη εντός 15θημερου ενώ ο κ Καμμένος επισήμανε πως ο γιος του φεύγει για την Αμερική την Τρίτη.

Μετά την αναβολή ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, δήλωσε μεταξύ άλλων “αφού οι κατηγορούμενοι εξέθεσαν ανήλικα παιδιά και συνεχίζουν να εξυβρίζουν (…) έκαναν το κουνέλι. Αποφεύγουν να δικάσουν για να συνεχίσουν να απειλούν. Ο κ. Κουρτάκης έχει συνεργάτη Αιμίλιο Κοτσώνη. Τους καλώ να αφήσουν τις απειλές και να έρθουν να δικάσουμε”.

Απο την πλευρά ο Παναγιώτης Τζένος τόνισε: «Έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη και δεν ειναι καθόλου τυχαίο οτι την ώρα που γινόταν η δίκη έγινε έφοδος της επιθεώρησης εργασίας στα γραφεία της εφημερίδας Παραπολιτικά. Περιμένουμε και τα τανκς».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε