Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Αναβολή στην συζήτηση στην Επιτροπή Διαφάνειας για την πώληση όπλων

Αναβολή στην συζήτηση στην Επιτροπή Διαφάνειας για την πώληση όπλων

Μετάθεση μιας εβδομάδας δόθηκε στην συζήτηση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, σχετικά με το αίτημα της Ν.Δ να να κληθούν για ακρόαση οι υπουργοί και τα πρόσωπα εκείνα που ενεπλάκησαν στη σύμβαση για την πώληση όπλων στην Σαουδική Αραβία.

Την αναβολή της συζήτησης επέβαλε η πρόεδρος της Επιτροπής Τασία Χριστοδούλοπούλου επικαλούμενη την ημερήσια διάταξη.

Η κ. Χριστοδουλοπούλου υποστήριξε ότι το θέμα της αίτησης της ΝΔ θα πρέπει να εξεταστεί σε μια συνεδρίαση που μπορεί να γίνει την επόμενη εβδομάδα, αφού σήμερα η ημερήσια διάταξη είναι άλλη και έχουν κληθεί η Εθνική Επιτροπή Βοηθικής και η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για να παρουσιάσουν τις ετήσιες εκθέσεις τους.

Προσέθεσε ότι «η κλήτευση υπουργών δεν μπορεί να γίνει έτσι. Δεν μπορεί να φωνάξουμε εδώ υπουργούς και να αρχίσουμε να ξεμαλλιαζόμαστε, χωρίς να έχει προηγηθεί μια συζήτηση για το ένα είναι αυτό νόμιμο. Θα ορίσουμε λοιπόν πρώτα μια νέα συνεδρίαση στην οποία θα συζητήσουμε το θέμα του αιτήματος και θα δούμε…»

Η αναβολή αυτή ερμηνεύτηκε από βουλευτές της αντιπολίτευσης, ως μια εύσχημη «ντρίπλα» προκειμένου όπως έλεγαν η κυβερνητική πλειοψηφία να «εφεύρει» έναν τρόπο με τον οποίο θα μπορέσει να ανακόψει το αίτημα της ΝΔ.

Όπως σημείωναν ο Κανονισμός της Βουλής παρέχει την δυνατότητα στα κόμματα της Αντιπολίτευσης εάν συμφωνήσουν παρά την αντίθετη γνώμη της πλειοψηφίας να θέτουν θέματα για διερεύνηση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις