Αναζητούν τρόπο για να μπει από το… παράθυρο η Κουντουρά στην Ευρωβουλή

Να άρει το ασυμβίβαστο βουλευτή – ευρωβουλευτή εξετάζει η κυβέρνηση.
Το Μαξίμου θέλει να “ανταμείψει” την Κουντουρά για τη στάση της στη Συμφωνία των Πρεσπών, με μια θέση στην ευρωβουλή.
Αν υπέβαλε παραίτηση για να είναι υποψήφια όπως ορίζει ο νόμος, θα χανόταν η κυβερνητική πλειοψηφία.

Ρύθμιση που αίρει το ασυμβίβαστο του υποψηφίου ευρωβουλευτή και βουλευτή εξετάζει να φέρει η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα . Η ρύθμιση αυτή αφορά ευθέως την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά καθώς και τον ανεξάρτητο βουλευτή Σπύρο Δανέλλη αφού με βάση την υπάρχουσα νομοθεσία θα έπρεπε να παραιτηθούν από βουλευτές για να θέσουν υποψηφιότητα στην ευρωβουλή.

Κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατον να συμβεί καθώς έτσι η κυβέρνηση θα έχανε την κυβερνητική πλειοψηφία των 151 βουλευτών δεδομένου ότι πρώτος επιλαχών για τη θέση της υπουργού Τουρισμού είναι ο Δημήτρης Αργυρόπουλος ο οποίος παραμένει μέλος των ΑΝΕΛ και για τη βουλευτική έδρα του Σπύρου Δανέλλη στο Ηράκλειο περιμένει στη σειρά η Ελένη Μπρεδάκη – Μαρινέλλη από το Ποτάμι.

Έτσι οι πληροφορίες λένε ότι στο υπουργείο Εσωτερικών εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να αλλάξει την ρύθμιση που είχε φέρει στις 11 Απριλίου του 2014 και αφορούσε δυο βασικά θέματα, το ασυμβίβαστο βουλευτή και υποψήφιου ευρωβουλευτή και τον σταυρό αντί για την λίστα.

Το Μέγαρο Μαξίμου εμφανίζεται να θέλει να ικανοποιήσει την επιθυμία της Έλενας Κουντουρά να πάει στην ευρωβουλή καθώς θεωρεί ότι η υπουργός Τουρισμού πρόσφερε πάρα πολλά στον τομέα που κλήθηκε να υπηρετήσει αθόρυβα και αποτελεσματικά. Δεν δημιούργησε ποτέ πρόβλημα στην κυβέρνηση ενώ δεν δίστασε να διαφοροποιηθεί από τον Πάνο Καμμένο στην συμφωνία των Πρεσπών γνωρίζοντας τον πόλεμο που θα δεχόταν.

Το ίδιο με την κυρία Κουντουρά ισχύει και για τον Σπύρο Δανέλλη ο οποίος εξ αρχής εμφανίστηκε να στηρίζει την κυβέρνηση στο θέμα των Πρεσπών. Ο πρώην βουλευτής ο οποίος στο παρελθόν ήταν ευρωβουλευτής εμφανίζεται να μην έχει αποφασίσει ακόμα εάν θέλει να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Πάντως τα πρώτα ονόματα του ψηφοδελτίου αναμένεται α ανακοινωθούν αμέσως μετά την Καθαρά Δευτέρα. Σχολιάζοντας μάλιστα στελέχη του κόμματος τον χαρακτήρα που θα έχει το ευρωψηφοδέλτιο καθώς πολλά ακούγονται για την συμμετοχή κορυφαίων υπουργών σε αυτό – και πιο συγκεκριμένα για εάν θα είναι υποψήφια η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου- απαντούσαν σιβυλλικά «και ναι και όχι». Όπως έλεγαν έχει αποφασιστεί μεν η συμμετοχή κορυφαίων υπουργών σε αυτό χωρίς ωστόσο να έχει αποφασιστεί συγκεκριμένα η συμμετοχή της υπουργού Εργασίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο γραμματέας του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης αναφερόμενος σε αυτό το θέμα είπε: «Το κάλεσμα που απεύθυνε και ο Πρωθυπουργός προς αριστερές ανένταχτες δυνάμεις, προοδευτικές δυνάμεις, οικολογικές δυνάμεις, για τη διαμόρφωση αυτού που ονομάζεται αριστερός- προοδευτικός πόλος θα αποτυπωθεί και στη σύνθεση του ευρωψηφοδελτίου και νομίζω ότι αυτό είναι που πρέπει να γίνει, αλλιώς θα ήταν μια ρητορική χωρίς αντίκρισμα… Κάποια από τα ονόματα που έχουν προεξοφληθεί έχουν διατελέσει κατά καιρούς υπουργοί. Ενδεχομένως να υπάρχουν και κυβερνητικά στελέχη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

ΝΔ για επίθεση στο «Κωνσταντίνος Μητσοτάκης»: Η Δημοκρατία δεν απειλείται και δεν εκβιάζεται από κανέναν

ΝΔ για επίθεση στο «Κωνσταντίνος Μητσοτάκης»: Η Δημοκρατία δεν απειλείται και δεν εκβιάζεται από κανέναν

«Η επίθεση θρασύδειλων τραμπούκων στο Ίδρυμα “Κωνσταντίνος Μητσοτάκης” είναι ένας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα τρομοκρατικών ενεργειών σε βάρος στόχων που σχετίζονται με τη Νέα Δημοκρατία», ... Διαβάστε περισσότερα
«Χοντραίνει» το θέμα στο δήμο Θεσσαλονίκης: Αναστέλλεται η κομματική ιδιότητα των Ακριτίδου και Τσαβλή

«Χοντραίνει» το θέμα στο δήμο Θεσσαλονίκης: Αναστέλλεται η κομματική ιδιότητα των Ακριτίδου και Τσαβλή

Με απόφαση του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Στεργίου, αναστέλλεται η κομματική ιδιότητα των Δήμητρας Ακριτίδου και Δρόσου Τσαβλή, καθώς και των ... Διαβάστε περισσότερα
Αγώνας δρόμου για να είναι έτοιμο το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Εμβολιασμού πριν το καλοκαίρι

Αγώνας δρόμου για να είναι έτοιμο το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Εμβολιασμού πριν το καλοκαίρι

Τα επιχειρήματα Μητσοτάκη στους «27»  για το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Εμβολιασμού. Επιδίωξη να ταχύτερο… «welcome» της Ελλάδας στον τουρισμό. Το «ναι» των Ευρωπαίων, αγώνας δρόμου να είναι διαθέσιμα πριν από το καλοκαίρι.
Μητσοτάκης για πιστοποιητικό εμβολιασμού: Αν δεν το κάνουμε εμείς θα το κάνει κάποιος άλλος για εμάς

Μητσοτάκης για πιστοποιητικό εμβολιασμού: Αν δεν το κάνουμε εμείς θα το κάνει κάποιος άλλος για εμάς

Στην τηλεδιάσκεψη για την πρώτη ημέρα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που είχε ως κύριο αντικείμενο τη συντονισμένη αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού από το κράτη-μέλη της ... Διαβάστε περισσότερα
Βελόπουλος: Να παραιτηθεί η Μενδώνη – Κατώτερο των περιστάσεων το πολιτικό σύστημα

Βελόπουλος: Να παραιτηθεί η Μενδώνη – Κατώτερο των περιστάσεων το πολιτικό σύστημα

Κατώτερο των περιστάσεων χαρακτήρισε το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Βελόπουλος καλώντας παράλληλα την υπουργό πολιτισμού Λίνα Μενδώνη να ... Διαβάστε περισσότερα