Πολιτική

Ανδρ. Παπαδόπουλος: Ο Ανδρέας δεν ήταν ο καλύτερος πρωθυπουργός

Η ΔΗΜΑΡ πρέπει να μιλήσει με την κίνηση των 58 είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Ανδρέας Παπαδόπουλος, παίρνοντας ξανά αποστάσεις από τη στάση του Φώτη Κουβέλη. «Ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν ήταν ο καλύτερος πρωθυπουργός», είπε.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στην πρόσφατη ομιλία του στη συγκέντρωση των 58, ο Ανδρέας Παπαδόπουλος είχε απευθύνει ομιλία και είχε αναφερθεί στον Ανδρέα Παπανδρέου. Ερωτηθείς για αυτή την αναφορά στη συνέντευξη που έδωσε στον ΒΗΜΑ FM, τόνισε πως δεν έκανε αναφορά στον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ αλλά έκανα μια περιγραφή πώς έχει δημιουργηθεί τώρα το πολιτικό σκηνικό. Ποιοι έχουν πάει στον ΣΥΡΙΖΑ και τι πρέπει να κάνουμε εμείς».

Και ο κ. Τσίπρας είναι πολύ νέος, αλλά εγώ δεν έχω ακούσει κάτι νέο, κάτι φρέσκο από αυτόν

«Αν θέλουμε να κάνουμε κάτι ευρύτερο και να κοιτάξουμε στο μέλλον, αυτά δεν έχουν νόημα. Προφανώς και δεν θα συμφωνήσουμε. Άλλη άποψη θα έχω εγώ για το 1996 και άλλη άποψη θα έχει ένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ για το 1989. Ως λογική και συγκρότηση, δεν θεωρώ ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ο καλύτερος πρωθυπουργός. (…) είμαι κοντά στο εγχείρημα 1996-2000, παρά τα μεγάλα λάθη που έχουν γίνει μετά το 2000. Τη δεκαετία του ’80, έγιναν πολύ σημαντικά πράγματα. Οι δυνατότητες του Ανδρέα Παπανδρέου ήταν τεράστιες. Θα μπορούσε να αλλάξει τη χώρα σε μια άλλη κατεύθυνση», πρόσθεσε.

Για άλλη μια φορά ζήτησε διάλογο της ΔΗΜΑΡ με τους 58, λέγοντας πως «από την πρώτη στιγμή μου άρεσε η λογική των 58. Ότι απευθύνθηκαν σε όλους, σε όλα τα κόμματα της Κεντροαριστεράς, σε όλες τις προσωπικότητες, τους φορείς, τις δυνάμεις και σ’ αυτό που ονομάζουμε μεταρρυθμιστικό κέντρο και Κεντροαριστερά. Δεν μπήκαν σε μια λογική αποκλεισμών».

«Πάση θυσία πρέπει να προσέλθει η ΔΗΜΑΡ σ’ αυτόν τον διάλογο -και πρότεινα, όταν ολοκληρωθούν οι προγραμματικοί άξονες των “58” να ζητήσουν συνάντηση με τη ΔΗΜΑΡ και τον κ. Κουβέλη. Θεωρώ ότι αν καθίσουν στο τραπέζι και δουν αυτά που προτείνουν οι “58”, θα δουν ότι δεν μπορεί να αρνηθεί να συνεχίσει μαζί τους», προσέθεσε ο Ανδρέεας Παπαδόπουλος και ανέφερε ότι γνωρίσει πως ο κ. Κουβέλης και άλλα στελέχη της ΔΗΜΑΡ “θέλουν κάτι ευρύτερο”, αλλά «ενδεχομένως να θέλουν το χρόνο τους», ή «κουβαλούν κάποιες άλλες αδυναμίες, που εγώ δεν έχω λόγω της ηλικίας μου, ή κάποια φόρτιση σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ, που και πάλι λόγω ηλικίας μπορεί να μην τα αντιμετωπίζω».

Ερωτηθείς για τις φήμες που τον θέλουν επικεφαλής του ψηφοδελτίου των “58” ότι δεν έχει δεχθεί κάποια κρούση ή πρόταση, σημειώνοντας «σας λέω το τελευταίο που με απασχολεί είναι αυτό» τόνισε ότι «το ζητούμενο είναι τα προγραμματικά» και προσέθεσε: «Αυτό που με απασχολεί είναι να προχωρήσει αυτή η προσπάθεια. Δεν ξέρω γιατί έπαιξε αυτό. Και από την εκπομπή σας είπαν καλά λόγια, και ο κ. Πάγκαλος και ο κ. Τατσόπουλος, και τους ευχαριστώ πολύ γι’ αυτό.

Δεν θεωρώ όπλο τη νεότητα. Άκουσα προχθές τον κ. Γιαννίτση, που ήμουν στις Βρυξέλλες, και δεν είναι νέος. Όμως, αυτά που είπε είναι αυτά που θέλει να ακούσει ο κόσμος. Άρα, σημασία έχει τι λες. Και ο κ. Τσίπρας είναι πολύ νέος, αλλά εγώ δεν έχω ακούσει κάτι νέο, κάτι φρέσκο από αυτόν. Δεν βγαίνει κάτι. Αντιθέτως, από τον κ. Γιαννίτση ακούω δέκα πράγματα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο “αρραβώνας” δεν φαίνεται να πηγαίνει σε γάμο

Λυκούδης: Ο Παπαδόπουλος μου είπε ότι δεν θα είναι επικεφαλής των 58

Το Hollywood της Ελληνικής Κεντροαριστεράς

Σε εκδήλωση των 58 ο Π. Τατσόπουλος και στελέχη της ΔΗΜΑΡ

Η ώρα του Ανδρέα Παπαδόπουλου… ετών 36

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε παραγωγικές μονάδες στη Φλώρινα – «Θα στηρίξουμε την ελληνική κτηνοτροφία και τη φέτα, το πιο εμβληματικό μας προϊόν»
«Η Δυτική Μακεδονία είναι μία περιφέρεια η οποία έχει περάσει τις δικές της δοκιμασίες, αλλά χαίρομαι διότι μέσα από την πολύ συστηματική στήριξη την οποία παρέχει η κυβέρνηση, δρομολογούνται πολλές νέες παραγωγικές επενδύσεις», είπε ο πρωθυπουργός
μητσοτακης
Συνεργάτες Μαρινάκη σε Ακρίτα: Δεν θυμάται τις δεκάδες τοξικές αναρτήσεις της;
Απάντηση μέσω συνεργατών του δίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενα Ακρίτα και ζητεί να ανακαλέσει την fake ανάρτησή της - Για «κατάφωρη συκοφαντία» κάνει λόγο η Κουμουνδούρου
Έλενα Ακρίτα 17
Τσίπρας: Το διήμερο που «κλειδώνει» τη στρατηγική πριν από τη Θεσσαλονίκη
Τομεάρχες την Παρασκευή και Πολιτική Επιτροπή το Σάββατο - Στο τραπέζι το οικονομικό πρόγραμμα, η αντιπολιτευτική γραμμή και η εκλογική προετοιμασία της ΕΛ.Α.Σ. - Η εισήγηση Τσίπρα και το μήνυμα της Θεσσαλονίκης
Αλέξης Τσίπρας
Νίκος Ανδρουλάκης: Οι 10+1 προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για το ιδιωτικό χρέος – «Πραγματικές ευκαιρίες στους πολίτες»
Άσκησε κριτική στη κυβέρνηση, τονίζοντας ότι επιχειρεί να παρουσιάσει την πορεία της οικονομίας ως «success story» και επιλέγει συγκρίσεις που τη βολεύουν, φέρνοντας ως παράδειγμα το δημόσιο χρέος
Νίκος Ανδρουλάκης 5