Παρασκευή, 3 Μαΐ
24oC Αθήνα

ΑΝΕΛ: Δεν σημαίνει διαφωνία η μη υπογραφή της πρότασης από τον Καμμένο

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Οι ενστάσεις των ΑΝΕΛ για τον ΦΠΑ στα νησιά και τις περικοπές αμυντικών δαπανών μένουν, ωστόσο δεν τίθεται θέμα ενός όχι απ’ τους κυβερνητικούς εταίρους.

Όπως είπε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Μ. Χρυσοβελώνη το γεγονός ότι το κείμενο που απεστάλη στους θεσμούς δεν φέρει την υπογραφή του Πάνου Καμμένου δεν σημαίνει διαφωνία ή ρήξη.

Θα χρειαστούν διευκρινήσεις, λένε οι ΑΝΕΛ, ενώ το το θέμα θα συζητηθεί και μεταξύ των βουλευτών στις 12:00 στη Βουλή ενώ στις 13:00 θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή.

Τι αναφέρει η πρόταση της κυβέρνησης για τον ΦΠΑ στα νησιά:

Σε ότι αφορά το καθεστώς του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά του Αιγίου προτείνεται η σταδιακή κατάργησή του, που θα ξεκινήσει από τον Οκτώβριο του 2015 και θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2016. Σε πρώτη φάση θα καταργηθεί το καθεστώς αυτό σε νησιά με υψηλά εισοδήματα τα οποία αποτελούν γνωστούς τουριστικούς προορισμούς, με εξαίρεση τα απομακρυσμένα. Στο τέλος του 2016, οπότε θα έχει ολοκληρωθεί η κατάργηση της εξαίρεσης, θα έχουν ληφθεί ανταποδοτικά μέτρα ενίσχυσης του εισοδήματος των ασθενέστερων οικονομικά κατοίκων των περιοχών αυτών.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε