Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Ανέλαβε καθήκοντα στο υπουργείο Άμυνας ο Κουβέλης με… “ύμνους” για τον Δημήτρη Βίτσα

Ανέλαβε καθήκοντα στο υπουργείο Άμυνας ο Κουβέλης με… “ύμνους” για τον Δημήτρη Βίτσα

Ο Πάνος Καμμένος καλωσόρισε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας τον νέο αναπληρωτή υπουργό Φώτη Κουβέλη, ο οποίος αντικαθιστά τον Δημήτρη Βίτσα. Ο κ. Καμμένος σημείωσε πως η εμπιρία και η γνώση του Φώτη Κουβέλη στα εθνικά θέματα μπορεί να φανεί πολύ σημαντική.

Ο κ. Καμμένος μίλησε για μια συνεργασία για την οποία είναι σίγουρος πως θα κυλήσει ομαλά, καθώς ο κ. Κουβέλης είναι ένας έμπειρος πολιτικός που έχει συμμετάσχει 2 φορές σε κυβέρνηση.

Όπως είπε είναι γνώστης των εθνικών θεμάτων και αυτό θα τον βοηθήσει στην θητεία του, που όπως τόνισε θα κρατήσει 1,5 χρόνο, αναφέροντας και πάλι έτσι… πλαγίως πως δεν θα υπάρξουν εκλογές πριν το 2019.

Συμπλήρωσε επίσης πως “σε αυτό το υπουργείο δεν υπάρχουν διαφορετικά στρατόπεδα, αλλά μόνο ένα που δουλεύει για το εθνικό συμφέρον”.

Σχετικά με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δημήτρη Βίτσα, του ευχήθηκε καλή συνέχεια στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Κάνοντας μια σύντομη αναδρομή στην πορεία του, είπε πως διαχειρίστηκε πολύ καλά σημαντικά θέματα, όπως το μεταναστευτικό, που πλέον μπορεί να το διαχειριστεί ακόμα καλύτερα. Είπε πως η συνεργασία τους ήταν εξαιρετική, και πως αγαπήθηκε περισσότερο από άλλους κατά τη διάρκεια της θητείας του. Γι αυτό, όπως σημείωσε, είναι βέβαιος ότι θα πετύχει και στην νέα του θέση.

Κουβέλης: Να είμαι άξιος συνεχιστής ενός άξιου έργου

Από την μεριά του ο Φώτης Κουβέλης  δήλωσε πως αισθάνεται ιδιαίτερη συγκίνση αλλά και ευθύνη για το έργο που του ανατέθηκε από τον πρωθυπουργό.

Τόνισε ότι γνωρίζει καλά πως όλοι όσοι εργάζονται στο υπουργείο προτάσσουν το δημόσιο συμφέρον, ενώ είπε πως όλο αυτόν τον καιρό παρακολουθεί το έργο και την εξέλιξη του υπουργείου και των ενόπλων δυνάμεων.

“Είναι σημαντικό τα όσα έχετε επιτελέσει μέσα σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες κυρίως οικονομικά. Γνωρίζω καλά πως είναι η πρώτη φορά που οι ένοπλες δυνάμεις λειτουργούν μαζί με την κοινωνία και τους ανθρώπους”

Αναφερόμενος και αυτός στον απερχόμενο αναπληρωτή υπουργό Δημήτρη Βίτσα, είπε πως θέλει να είναι άξιος συνεχιστής του έργου του. Θέλησε μάλιστα να διαβεβαιώσει τον Πάνο Καμμένο πως αυτήν την καλή συνεργασία θέλει να έχει και ο ίδιος μαζί του, και μέσα από αυτήν να αναδειχτεί και το δικό του έργο αλλά και αυτό του κ. Καμμένου.

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις