Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Ανησυχούν στον ΣΥΡΙΖΑ για τα ενεργειακά αποθέματα – Έκπληξη από τη δήλωση Μητσοτάκη

Ανησυχούν στον ΣΥΡΙΖΑ για τα ενεργειακά αποθέματα – Έκπληξη από τη δήλωση Μητσοτάκη

Θορυβημένα εμφανίζονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από τις πληροφορίες που θέλουν την Ελλάδα να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στην περίπτωση που κοπεί η ροή του φυσικού αερίου από την Ρωσία καθώς –όπως λέγεται- τα αποθέματα της Ρεβυθούσας φτάνουν σχεδόν για ένα μήνα.

Όπως λένε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εάν υπάρξει κλιμάκωση της κρίσης στα σύνορα της Ρωσίας με την Ουκρανία, η οποία θα κρατήσει για αρκετό διάστημα, τότε όλα δείχνουν ότι η χώρα θα αντιμετωπίσει σοβαρά οικονομικά και ενεργειακά προβλήματα.

Με βάση μάλιστα τις εκτιμήσεις της Κομισιόν, η οποία βλέπει τις τιμές στην ενέργεια να παραμένουν στα ύψη όλο το 2022, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι η χώρα θα μπει και πάλι σε μια δύσκολη φάση περιδίνησης. 

Γι’ αυτό άλλωστε άκουσαν έκπληκτοι την αναφορά που έκανε ο πρωθυπουργός κατά την διάρκεια της υποδοχής της υπουργικής αντιπροσωπείας της Βουλγαρίας στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Χαίρομαι πολύ που σας καλωσορίζω εδώ. Έκανα κάποιες παρατηρήσεις για την κατάσταση στην Ουκρανία καθώς και επισημάνσεις σχετικά με το κρίσιμο ζήτημα της παροχής φυσικού αερίου. Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε τη Βουλγαρία με κάθε δυνατό τρόπο ώστε να ξεπεράσει αυτό που εμείς θεωρούμε πως θα είναι μια βραχυπρόθεσμη κρίση» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε ό,τι αφορά τα γεγονότα στην Ουκρανία, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι στηρίζουν  κάθε πρωτοβουλία για αποκλιμάκωση και διασφάλιση της ειρήνης σε αυτές τις εξαιρετικά κρίσιμες στιγμές.

«Η παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και η υπονόμευση της Συμφωνίας του Μινσκ με την αναγνώριση των αποσχισθεισών περιοχών στο Ντονμπάς από τη Ρωσική Ομοσπονδία, αποτελεί ανησυχητική εξέλιξη που εγκυμονεί κινδύνους ευρύτερης ανάφλεξης στη περιοχή» επισημαίνουν.

Και προσθέτουν: «Η ΕΕ οφείλει να την αντιμετωπίσει με ψυχραιμία και υπευθυνότητα, εξαντλώντας κάθε διπλωματικό μέσο προκειμένου να ανοίξει ξανά η προοπτική των διαπραγματεύσεων για την εφαρμογή των Συμφωνιών από όλες τις πλευρές και προωθώντας ένα πανευρωπαϊκό σύστημα ασφαλείας και ελέγχου εξοπλισμών που συμπεριλαμβάνει τη Ρωσία.

Η Ελλάδα πρέπει να υποστηρίξει ενεργά αυτήν την προοπτική της ειρήνης, της προάσπισης του Διεθνούς Δικαίου και της διπλωματίας και όλες οι ενέργειές της πρέπει να συμβάλλουν σε αυτή την κατεύθυνση.

Παράλληλα, πρέπει να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια στην ελληνική κοινότητα της Ουκρανίας, μεγάλο μέρος της οποίας διαμένει κοντά σε εμπόλεμες περιοχές».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις