Σάββατο, 27 Απρ.
23oC Αθήνα

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Έρχεται «τσουνάμι» αγωγών κατά του Ελληνικού Δημοσίου – 20.000 ευρώ ζητά κάθε άτομο

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Έρχεται «τσουνάμι» αγωγών κατά του Ελληνικού Δημοσίου – 20.000 ευρώ ζητά κάθε άτομο

Πληθαίνουν οι αγωγές για την υπόθεση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου και για τα email για τις Ευρωεκλογές σε απόδημους Έλληνες, που είχαν γραφτεί σε εκλογικές λίστες, χωρίς τη συγκατάθεσή τους

Λίγο μετά την πρώτη πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου που κατέθεσε Ελληνίδα κάτοικος της Ολλανδίας για την υπόθεση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου, κάτοικος του Λονδίνου ανέφερε πως και αυτός αποφάσισε να κινηθεί νομικά καθώς έλαβε email χωρίς να έχει δώσει τη συγκατάθεσή του.

Πρόκειται για τον ομογενή Γιώργο Σαμαρά ο οποίος είναι κάτοικος Λονδίνου και καθηγητής στο Βασιλικό κολλέγιο.

«1 Μαρτίου, 7 ώρα το πρωί έλαβα το επίμαχο mail από την κ. Ασημακοπουλου, το οποίο με εξέπληξε γιατί ποτέ δεν ήμουν εγγεγραμμένος σε καμία λίστα, ούτε της ΝΔ και φυσικά της κ. Ασημακοπούλου» ανέφερε.

Κατέθεσε αγωγή κατά της ευρωβουλευτή, την οποία κατηγόρησε για πολιτική χειραγώγηση αλλά και κατά του υπουργείου Εσωτερικών.

«Δεν ξύπνησα ένα πρωί για να αποφασίσω να κινηθώ νομικά αλλά αισθάνθηκα ότι η απάντησή της μέσω twitter την επόμενη ημέρα ήταν απαράδεκτη. Έριξε λάδι στη φωτιά και δεν συνειδητοποίησε πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση».

Επίσης υποστήριξε πως «ακολουθούν και άλλες αγωγές καθώς έχουμε λάβει εντολή από σημαντικό αριθμό ανθρώπων που ζουν στο εξωτερικό, οι οποίοι επιθυμούν να αποζημιωθούν από το Ελληνικό Δημόσιο, αξιώνοντας αποζημιώσεις 20.000 ευρώ ατομικά».

«Νομίζω πως τίθεται θέμα πολιτικής υπευθυνότητας και κυρίως πολιτικής ιδιοσυγκρασίας, η οποία αποδεικνύει ότι πολλά πρόσωπα από το κυβερνών κόμμα δείχνουν να μην δίνουν την παραμικρή σημασία σε τέτοιου είδους διαδικασίες που αφορούν την προστασία δεδομένων, όπως έχουμε δει και σε άλλες υποθέσεις που δεν θέλω να αναφερθώ τώρα» είπε.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις