Πολιτική

Ανοίγει ξανά ο φάκελος του σκανδάλου των υποκλοπών

Η υπόθεση ανασύρεται από το αρχείο μετά και από επιστολή προς την εισαγγελία εφετών του προέδρου της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας κ. Μιλτιάδη Παπαϊωάννου.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Εντολή για την εκ νέου διερεύνηση της υπόθεσης των υποκλοπών έδωσε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας εφετών κ. Γιάννης Σακελάκος. Ο κ. Σακελάκος διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από εισαγγελέα εφετών για την μεγάλη υπόθεση των παρακολουθήσεων τηλεφώνων υψηλόβαθμων κρατικών στελεχών και επιχειρηματιών την περίοδο 2004-2005.

Ο κ. Σακελάκος ζητά από τον εισαγγελέα που θα διερευνήσει την υπόθεση να εντοπίσει εάν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της κατασκοπείας (κακούργημα), καθώς και να εντοπίσει τους δράστες της εγκληματικής ενέργειας.

Η υπόθεση που είχε κοινοποιηθεί από τους αρμόδιους υπουργούς, είχε προκαλέσει εκτεταμένη εισαγγελική έρευνα, είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για το αδίκημα της παραβίασης τηλεφωνικού απορρήτου (πλημμέλημα) και τελικώς είχε τεθεί στο αρχείο καθώς δεν είχε καταστεί εφικτό να εντοπιστούν οι δράστες του αδικήματος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ζαχαράκη για τις 17χρονες στην Ηλιούπολη: «Πολιτεία, ΜΜΕ, κοινωνία έχουμε χρέος να σεβαστούμε τα παιδιά και τις οικογένειές τους»
«Χρέος μας είναι να ενισχύουμε καθημερινά ένα σχολικό περιβάλλον που καλλιεργεί τον σεβασμό, την αποδοχή και την ουσιαστική στήριξη των παιδιών» γράφει η υπουργός Παιδείας
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI
Μισθολογική διαφάνεια, νέοι κανόνες στις προσλήψεις και προκηρύξεις ανεξαρτήτως φύλου – Τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας
Ο υποψήφιος θα γνωρίζει πριν από τη συνέντευξη το ύψος ή το εύρος του μισθού, ενώ οι εργαζόμενοι θα μπορούν να ζητούν στοιχεία για τη μισθολογική δομή της επιχείρησης
Εργαζόμενοι, συνέντευξη
Πυρά Πιερρακάκη σε Ανδρουλάκη: «Πλειοδοτείτε με τον Τσίπρα στην τοξικότητα για τη δεύτερη θέση»
Σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή με φόντο τη ΔΕΗ, τον ΦΠΑ και την οικονομία – «Δεν έχω ξαναδεί τόσο μεγάλο πολιτικό ανταγωνισμό για τόσο μικρό έπαθλο», είπε ο υπουργός Οικονομικών
Ανδρουλάκης και Πιερρακάκης